Share
Teodor Meleșcanu, pus la colț de o jurnalistă BBC, din cauza lui Liviu Dragnea (VIDEO)

Teodor Meleșcanu, pus la colț de o jurnalistă BBC, din cauza lui Liviu Dragnea (VIDEO)

Luni seară, jurnalista Emily Maitlis, de la BBC, l-a întrebat  pe ministrul român de externe, Teodor Meleșcanu, de ce guvernul de la București încearcă să dea o amnistie pentru politicieni corupți, printre care și liderul PSD. Nemulțumită de începutul răspunsului – așa, mai ”pe după cireș” – jurnalista i-a retezat-o scurt: ”Haideți, domnule”. Dar iată traducerea exactă a dialogului purtat în limba engleză, prezent în video -ul de mai jos.

Emily Maitlis: Liderul dvs a fost găsit vinovat de corupție, din acest motiv nu i s-a permis o funcție (n.r. – cea de premier). Și acum țara dvs încearcă să dea amnistie pentru a le permite politicienilor corupți să fie liberi. Ce fel de semnal este acesta? 
Teodor Meleșcanu: Vreau să spun foarte apăsat că una dintre cele mai dificile probleme pentru România este chestiunea penitenciarelor. Există o procedură de infringement legate de suprapopularea penitenciarelor și luăm în calcul posibilitatea de a încerca să găsim soluții care să ofere condiții mai bune pentru cei care sunt în închisori. Din acest punct de vedere ne gândim la posibilitatea de a utiliza dispozitive electronice care să le permită condamnaților…

Emily Maitlis: Haideți, domnule. Discutăm aici despre practici politice corupte și dacă guvernul va da o amnistie pentru acei politicieni care sunt găsiți vinovați. Asta e absurd!
Teodor Meleșcanu: Poate vi se pare absurd, dar vă pot asigura că, din când în când, în toate țările, dacă lucrurile nu merg bine din punct de vedere al Codului Penal, există posibilitatea să luăm în calcul alte soluții, soluții alternative.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu