Share
Redeschiderea unor perimetre miniere, adusă în discuție  de colaborarea Maramureș-China

Redeschiderea unor perimetre miniere, adusă în discuție de colaborarea Maramureș-China

Vineri, 25 octombrie, de la ora 15.00, în sala ”Bogdan Vodă” a Consiliului Județean Maramureș (din incinta Palatului Administrativ din Baia Mare)  va avea loc întâlnirea filialei Maramureș a Camerei de Comerț și Industrie România-China  (CCIRC) cu reprezentanții mediului de afaceri din județul Maramureș . Evenimentul e onorat de Excelența Sa Ambasadorul R.P. Chineze în România, doamna Jiang YU, care va sta trei zile în Maramureş și va vizita o serie de obiective cultural-turistice şi va avea discuţii cu oameni de afaceri şi reprezentanţii administraţiei locale.

Interesul reprezentanţilor mediului de afaceri din judeţ pentru dezvoltarea unor relaţii economice şi parteneriate în China a crescut după succesul deschiderii primei fabrici din Baia Mare ce asamblează camioane de provenienţă chineză, care deja a scos pe piaţă peste 20 de autobasculante de mare tonaj. Și companii din China sunt interesate să dezvolte afaceri cu parteneri din România – a precizat Florin Bancoş, preşedintele filialei Maramureş CCIRC.

”Odată cu creşterea capacităţilor de producţie-fabricare de autobasculante de mare tonaj, dar şi alt tip de echipamente conexe, există şanse reale să contribuim la redeschiderea unor perimetre miniere din judeţ, acum închise. Avem resurse şi capacităţi logistice, dar şi industriale în a demara şi susţine asemenea capacităţi” – a spus Mircea Cirţ, proprietarul ATP Exodus – ATP Trucks, firma care a lansat prima basculantă de fabricaţie românească (vezi foto), construită în parteneriat cu Weichai, o mare companie din China.

Lasă un comentariu