Share
Patru noi emisiuni de titluri de stat prin Programul Tezaur

Patru noi emisiuni de titluri de stat prin Programul Tezaur

Patru noi emisiuni de titluri de stat prin Programul Tezaur

Românii pot subscrie din 2 aprilie pentru patru noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, a anunţat  Ministerul Finanţelor Publice (MFP), potrivit Agerpres. Titlurile au scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5%, respectiv 5%.
Titlurile de stat pot fi cumpărate în perioada 2 – 22 aprilie 2019 de la unităţile operative ale Trezoreriei Statului, în perioada 2 – 19 aprilie prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română pentru mediul urban, iar în perioada 2 – 18 aprilie 2019 din mediul rural, tot de la oficiile operatorului poştal.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, fără plafon maxim individual de subscriere.
Titlurile de stat care sunt lansate în data de 2 aprilie 2019 sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.
„Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate”, precizează MFP.
Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitate.
Potrivit Ministerului Finanţelor, emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe parcursul anului 2019, iar în fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni. Maturităţile vor fi stabilite în funcţie de interesul manifestat de investitori.

Lasă un comentariu