Share
Salariile bugetarilor se majorează din această lună

Salariile bugetarilor se majorează din această lună

Guvernul a aprobat, luni, printr-o Ordinanță, ca salariile angajaților din asistență socială și sănătate să crească din această lună. Majorarea este de 20%, și se va aplica în două etape, prima în această lună – martie, iar a doua în iunie.

OUG 19/2024 a intrat în vigoare pe 11 martie și prevede majorări salariale pentru personalul din sănătate, asistență socială și alte sectoare de activitate bugetară.
Documentul stabilește că salariile de bază ale personalului care ocupă funcţii din domeniul asistenței sociale, precum și ale personalului TESA din unitățile și centrele de asistență socială se majorează, începând din această lună, cu 20% faţă de nivelul salariului de bază aferent lunii decembrie 2023.
De asemenea, salariile de bază ale personalului din spitalele publice, inclusiv celui TESA, se majorează cu 20% față de nivelul salariului de bază aferent lunii decembrie 2023. Creșterea se aplică tot în două tranșe: în martie și iunie.
Conform datelor Ministerului Muncii, de majorări vor beneficia peste 235.000 de medici, farmaciști, biologi, chimiști, fizicieni, registratori medicali, statisticieni medicali și personal auxiliar-sanitar, personal TESA.

Indemnizații pentru gărzile efectuate

Ordonanța mai stabilește și faptul că medicii de medicină generală care efectuează gărzi în cadrul serviciilor de ambulanță și al structurilor de primire urgențe (UPU/ CPU) din spitale vor beneficia de indemnizație pentru gărzile efectuate, în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial. Astfel, potrivit ordonanței, începând cu drepturile salariale aferente lunii martie a anului 2024, personalul de specialitate medico-sanitar beneficiază de o singură indemnizație lunară stabilită în cuantum brut după cum urmează:
350 de lei pentru medicii care efectuează lunar o gardă în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial pentru activitatea prestată în linia de gardă;

700 de lei pentru medicii care efectuează lunar cel puțin două gărzi în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial pentru activitatea prestată în linia de gardă.

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu