Share
Măștile chirurgicale produse de Grupul Taparo au ajuns în marile lanțuri de supermarketuri din țară. Specialiștii spun că au 98% eficiență

Măștile chirurgicale produse de Grupul Taparo au ajuns în marile lanțuri de supermarketuri din țară. Specialiștii spun că au 98% eficiență

Echipamentele de protecție produse de Techtex sunt înregistrate și avizate, dau asigurări reprezentanții grupului maramureșean.

Măștile chirurgicale produse de Techtex asigură o eficiență de filtrare bacteriană de 98% și sunt înregistrate de Ministerul Sănătății, prin Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, conform reprezentanților companiei.

„În urma testelor realizate de Ministerul Apărării Naționale, prin Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare, s-a constatat că măștile chirurgicale produse de Techtex sunt superioare și au fost clasificate Tip IIR, pentru că nu doar filtrează 98%, peste ceea ce cer regulamentele Spațiului Economic European, dar au și rezistență la stropire. De asemenea, măștile de protecție respiratorie de tip FFP2 sunt avizate tehnic și autorizate la nivel național de către MApN”, au explicat reprezentanții Techtex.

În paralel, pentru ambele tipuri de măști, atât chirurgicale cât și FFP2, a început procesul de testare pentru certificarea internațională, la laboratoare din Spania și Belgia, agreate la nivelul Uniunii Europene. De asemenea, „în urma procedurilor și în baza analizelor efectuate, s-a stabilit că echipamentele de protecție realizate din material impermeabil, respectiv combinezonul, halatul, capelina, protecția pentru încălțăminte (botoșii), toate de unică folosință, sunt realizate conform standardelor și specificațiilor aplicabile, cu respectarea regulamentelor europene. Produsele dr.Albert pot fi comandate direct la Techtex sau pot fi achiziționate din marile centre comerciale Lidl și Carrefour”, au mai arătat reprezentanții grupului maramureșean.

DirectMM.ro

Foto – arhivă / Taparo Târgu Lăpuș

Lasă un comentariu