Share
Se va deschide anul acesta primul centru de recuperare și îngrijiri paliative din Maramureșul Istoric (FOTO)

Se va deschide anul acesta primul centru de recuperare și îngrijiri paliative din Maramureșul Istoric (FOTO)

Situat în cadru natural într-o zonă pitorească din Maramureș, în Vișeu de Jos, se va deschide, în cursul acestui an, primul centru de recuperare și îngrijiri paliative din Maramureșul Istoric, cu capital exclusiv privat. Acesta va avea o capacitate totală de 36 paturi, cu saloane de 1-2 paturi, dotate cu grup sanitar propriu.

Serviciile oferite de viitorul centru vor avea nivelul de competență 3, așadar vor conferi un înalt standard de calitate. Trebuie menționat faptul că se va lucra în contractare cu Casa de Asigurări de Sănătate și este acreditat de Ministerul Sănătății. Centrul vine în întâmpinarea maramureșenilor (și nu numai), în condițiile în care cerința de paleație în județul nostru este de aproximativ 4.000 de persoane, conform statisticilor oficiale.

Ce înseamnă, de fapt, îngrijirea paliativă și cui se adresează? Cuvântul “paliativ” vine din limba latină (“pallium”) și înseamnă “a apăra”, “a proteja”, “a ascunde, cu scopul ocrotirii”. Conceptul în sine este unul nou apărut în cadrul serviciilor medicale oferite în țara noastră, însă reprezintă, de fapt, o piatră de temelie în practica medicală. Organizația Mondială a Sănătății explică îngrijirea paliativă drept abordarea care îmbunătățește calitatea vieții, atât a pacienților, cât și a familiilor acestora, pe perioada în care se confruntă cu probleme asociate bolilor cronice incurabile. Paliația se realizează prin prevenția și ușurarea suferințelor, identificâd timpuriu, evaluând, respectiv tratând impecabil durerea, precum și alte probleme de ordin fizic, psihosocial și spiritual. În fapt, conform specialiștilor, calitatea vieții însumează satisfacția globală asupra vieții, incluzând: starea de sănătate fizică, familia, relațiile sociale, convingerile personale, statusul psihosocial, factorii de mediu și nivelul de independență.

Structura de personal a viitorului centru este una cu înalt nivel de pregătire. Pentru segmentul de îngrijiri paleative, aceasta este alcătuită din medici specialiști cu competențe în domeniu, asistență medicală cu specializare, infirmieri, asistent social, psiholog și medic epidemiolog, la care se adaugă personalul administrativ și auxiliar. Pentru segmentul de recuperare, structura de personal prevede medic specialist în domeniu, dar și medicina fizică și balneologie, kinetoterapeut, asistenți medical balneo-fizioterapie, respectiv infirmiere medicale.

Puteți obține mai multe informații la numărul 0753.622.231. Site-ul nostru simclinic.ro va fi disponibil în cel mai scurt timp, iar în curând ne veți putea contacta prin intermediul rețelelor de socializare.

SimClinic


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu