Share
Centru de întreținere și reparații avioane, chiar lipit de aeroportul băimărean

Centru de întreținere și reparații avioane, chiar lipit de aeroportul băimărean

În 2008, Universal Alloy Corporation (UAC) Europe a deschis a prima fabrică în Dumbrăviţa. În prezent  realizează o nouă investiție la capătul pistei Aeroportului Internaţional Maramureş din Tăuții Măgherăuș. Mă rog, în Baia Mare nu s-a găsit nici loc, nici n-a fost loc de interes dezinteresat pentru investiții. Este vorba despre o investiție de peste  130 de milioane de euro, din care 40 milioane de euro reprezintă ajutor de stat, aprobat de Guvernul României  în noiembrie 2018. Investiția care presupune peste 80.000 de mp de construcţii urmează a fi finalizată în 2021 și va crea peste 1.000 de locuri de muncă.  Pe lângă sectorul de producție, proiectul prevede un Centru de Training şi o Organizaţie de Design. UAC vizează, în final, întreţinerea şi reparaţia avioanelor, ceea ce ar crea un puternic pol economic într-un județ cam ocolit de investitori. Nu doar din motive de ”hartă-n cui” și de ”harță-n cui” din partea unor decidenți locali.

5 Comentarii în această postare

 1. Asa zisul pol liberal in aceasta parte a tarii,prin patronii liberali posesori de crasme,a caror interes era sa dea salariul minim unor amarati cautatori de loc de munca,iar diferenta sa o castige din ciubucuri date de catre clienti,a fost reteta de insucces care ne-a tinut in subdezvoltare.Ce sunt 1000 de locuri de munca la un oras care pretinde ca are peste 150 000 de locuitori? Real cred ca suntem sub 100 000 si tineretul pleaca in continuare intr-o totala nepasare a autoritatilor locale.

  Răspunde
  • 1000 de locuri de muncă – și, dacă ne luăm după salariile celor de la Dumbrăvița, chiar bine plătite – e mult mai mult decât zero locuri de muncă.Ba, în socoata dvs. cu 100.000 de băimăreni înseamnă 1%! (dacă ar munci și sugarii și nooctogrnarii). Iar ideea că s-ar contura chiar un punct cargo la aeroport nu-i de ici-colea. Cred că la acest material comentariile cu iz politic își aveau cel mai puțin rostul. Aveți atâtea alte prilejuri mai nimerite pentru așa ceva.

   Răspunde
 2. O sa fie 2000 de locuri de munca,spun din surse sigure 🙂

  Răspunde
 3. Andrei Pop

  O-m trai si o-m vedea,cat impact economic are.S-ar putea sa speram la o mai “buna traire” intr-o tara plina de nemernici corupti?

  Răspunde
  • Așa zicem și noi: om trăi și om vedea, că om cu om se vede darmite părere cu părere. Poate vă dezamăgesc când vă spun că americanii fac investiția ca să câștige, nu ca să ne rezolve nouă problemele corupției.

   Răspunde

Lasă un comentariu