Share
Adevărul despre agricultură: În Maramureș nu este secetă extremă, așa cum se reclamă. Atașat, documentul oficial al specialiștilor (FOTO)

Adevărul despre agricultură: În Maramureș nu este secetă extremă, așa cum se reclamă. Atașat, documentul oficial al specialiștilor (FOTO)

Maramureșul nu se poate plânge de secetă incredibilă, așa cum declară unii agricultori. O relevă documentul oficial al Agenției Naționale de Meteorologie!

Mai exact, în prezent, pe adâncimea de sol 0-100 cm, în cultura grâului de toamnă, se înregistrează deficite de umiditate (secetă pedologică moderată, puternică și extremă) în Moldova, Dobrogea, Banat și Crișana, cea mai mare parte a Munteniei și a Transilvaniei, local în centrul, estul și sudul Olteniei. Gradul de aprovizionare cu apă al solului prezintă valori satisfăcătoare și apropiate de optim, în nordul, estul și sud-vestul Olteniei, izolat în nord-vestul și sud-vestul Munteniei, nord-estul Transilvaniei și nordul Maramureșului.

În cultura neirigată de porumb, conținutul de umiditate în stratul de sol 0-50 cm se încadrează în limite scăzute și deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind moderată, puternică şi extremă, în Dobrogea și Crișana, pe suprafețe agricole extinse din Banat, estul, local nordul, sudul și sud-vestul Munteniei, estul, centrul și sudul Transilvaniei, sudul, sud-estul, izolat vestul, nordul și estul Moldovei. În Maramureș și Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, nordul, local în centrul, sudul și sud-vestul Transilvaniei, nordul, estul, centrul, sudul și sud-vestul Moldovei, izolat nord-estul Banatului, rezerva de apă din sol prezintă valori satisfăcătoare până la apropiate de optim și optime.

Cu alte cuvinte, Maramureșul nu duce lipsă de apă, ba mai mult este în topul regiunilor cu cantități de apă înregistrate. Motivele pentru care este inovcat acest fapt pare simplu dacă vrei să dai naștere la speculații. Documentul oficial poate fi consultat AICI!

Vom reveni cu informații!

C.Ț.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu