Share
Festival de artă, cu expoziții peste expoziții

Festival de artă, cu expoziții peste expoziții

La ședința ordinară din luna octombrie, consilierii județeni au aprobat încheierea acordului de cooperare privind realizarea în comun a proiectului ”Festivalul Arte+”, în cadrul Galei Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România. Perioada de desfășurare a acțiunii culturale este 19 – 25 noiembrie 2018, în municipiile Baia Mare și Sighetu Marmației. Acțiunea cuprinde un număr de 28 de expoziții personale ale artiștilor plastici, care vor avea loc la sediul Coloniei Pictorilor din municipiul Baia Mare și nouă expoziții personale ale artiștilor plastici de marcă din arta contemporană românească, în spații alternative în Sighetu Marmației.

În baza acestui acord de cooperare, Consiliul Județean sprijină financiar realizarea acțiunii culturale ”Festivalul Arte+” în cadrul Galei Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, cu suma de 20.000 de lei, fonduri care au fost deja aprobate în cadrul aceleiași ședințe de Consiliu Județean. Totodată, instituția județeană a pus la dispoziția partenerului spațiul din holul Palatului Administrativ pentru amenajarea expoziției.

Fundația Arte+ răspunde de realizarea acțiunilor propuse, respectiv de organizarea evenimentului cultural ”Festivalul Arte+”, stabilind ca expozițiile personale ale artiștilor să se desfășoare la Colonia Pictorilor și Galeria de Artă UAP din Baia Mare, dar și în spații neconvenționale cum sunt Piața Cetății și Turnul Ștefan, Galeria Totus Tuus Biserica Sfânta Treime, Turnul Măcelarilor, Cinematograful Minerul, Cinematograful Dacia, Gara CFR Baia Mare, Curtea Monetăriei, Piața Viitorului, Aeroportul Maramureș și Palatul Administrativ. În Sighetu Marmației expozițiile vor avea loc la Muzeul de Mineralogie și Științele Naturii și Biserica Greco-Catolică, Sala Radio, Muzeul de Etnografie și Artă Populară. Tot Fundația Arte+ a răspuns de selecția pictorilor care vor prezenta lucrări personale și de organizarea vernisajelor expozițiilor.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu