Share
Ziua Mondială a Teatrului: Mărturisiri ale artiștilor din Maramureș cu privire la valoarea specială a actoriei! Rolul uriaș în viața lor cotidiană!

Ziua Mondială a Teatrului: Mărturisiri ale artiștilor din Maramureș cu privire la valoarea specială a actoriei! Rolul uriaș în viața lor cotidiană!

Ziua Mondială a Teatrului: Mărturisiri ale artiștilor din Maramureș cu privire la valoarea specială a actoriei! Rolul uriaș în viața lor cotidiană!

„Azi, 27 martie, sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului! Mesajul de Ziua Mondială a Teatrului este transmis în acest an de actrița egipteană Samiha Ayoub și un fragment din el a fost citit aseară, pe scenă, pentru publicul prezent la „Placebo”, un spectacol de Arcadie Rusu, în cadrul Campaniei Naționale „Artiștii pentru artiști”, de către actorii Dragoș Călin și Rodica Pașca. La mulți ani Teatrului, tuturor colegilor de pe scenă și din spatele ei și tuturor spectatorilor actuali și viitori! La mulți ani, împreună!”, arată oficialii Teatrului Municipal din Baia Mare.

„Azi e Ziua Mondială a Teatrului! La mulți ani, drag Teatru! Dragoste și Nervi! Iubire și Suferință! Nebuni îs cei ce te aleg! Dar nici altă cale nu există pentru astfel de nebuni! La mulți ani spectatorilor ce te caută, artiștilor de pe scenă, celor din spatele ei, celor care te scriu și celor care te citesc! Viața ar fi mai săracă fără tine, teatrule! Să trăiești oriunde exiști, teatrule! Prieteni, ne vedem la Teatrul Municipal Baia Mare, la Artspot – Baia Mare și, foarte curând, la Festivalul Aproape!”, arată actorul Dragoș Călin, cel care a și citit mesajul pe scena Teatrului. Vezi Video AICI și mesajul integral AICI!

„Ce este teatrul pentru mine? Teatrul pentru mine este viață, pasiune, trăiri intense… Teatrul reflectă realitatea și tocmai de aceea noi, actorii, trebuie să jucăm fiecare spectacol cu credință, dăruire, iubire, dor, durere, plăcere, cu toate emoțiile și sentimentele care le cere personajul pe care-l interpretăm și nu în ultimul rând trebuie să jucăm și cu o mare dragoste pentru public, deoarece aplauzele de la final, ne confirmă de fiecare dată că munca noastră nu e în zadar. Eu, personal sunt foarte încântată și mulțumită de comunicarea pe care o am cu publicul meu iubit, la finalul unui spectacol, când îi văd zâmbind și aplaudând emoționați. Atunci când reușești să mângâi suflete, să creezi emoții și să schimbi sentimente, înseamnă că ai o vocație pentru meseria asta. Teatrul e comunicare, e o bucurie a vieții, eliberează, vindecă, transformă, transmite mesaje, schimbă vieți. Fără teatru am fi doar un popor fără cultură… La mulți ani, teatrule și îți mulțumesc pentru toate bucuriile pe care mi le oferi!!! Cu fiecare spectacol pe care îl joc, las o părticică din inima mea pe scenă, când nu voi mai avea ce să las, va rămâne amintirea a ceea ce am făcut pe scenă, adică voi fi nemuritoare și asta datorită ție, teatrule. Vă îmbrățișez cu drag și vă aștept la teatru!!!Jucăm Floare de cactus în 7, 8 aprilie și 29 aprilie de la ora 19.00 la Sala Studio a Teatrului Municipal”, arată pentru DirectMM.ro Sanda Savolszky, actriță în cadrul Teatrului Municipal Baia Mare.

C.Ț.

Foto deschidere – Sanda Savolszky, Dragoș Călin în „Floare de cactus”, regia Daniel Vulcu.

Foto interior – arhiva personală a actorilor

Foto atașat – PLACEBO – un spectacol de Arcadie Rusu: concept, coregrafie, light design.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu