Share
Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului a fost marcată și în Maramureș

Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului a fost marcată și în Maramureș

Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului este marcată în fiecare an la 27 ianuarie.

Rezoluţia 60/7 din 2005 a Adunării Generale a ONU, care a decis marcarea Zilei internaţionale de comemorare a victimelor Holocaustului, încurajează statele să comemoreze victimele Holocaustului şi să dezvolte programe educaţionale în materie de Holocaust. De asemenea, documentul respinge orice negare a Holocaustului ca eveniment istoric, fie integral sau parţial, şi felicită statele care s-au angajat în mod activ în conservarea siturilor care au servit ca lagăre de exterminare naziste, lagăre de concentrare, lagăre de muncă forţată şi închisori în timpul Holocaustului, potrivit Agerpres.

Evenimentul a fost marcat și în județul nostru de Muzeului Maramureșan, Casa Memorială Elie Wiesel printr-o serie de întâlniri online în cadrul unui parteneriat cu Liceul George Pop de Băsești din Sighetu Marmației.

Întâlnirile cu tinerii sigheteni vin să clarifice elementele definitorii în ceea ce a însemnat cel de-al doilea război mondial, ghetoizarea, deportarea și dispariția majorității populației evreiești din Maramureș, dar și să onoreze amintirea victimelor Holocaustului.

Lasă un comentariu