Share
Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități a fost marcată la Asociația Esperando printr-un carnaval

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități a fost marcată la Asociația Esperando printr-un carnaval

Sâmbătă, 3 decembrie, începând cu ora 10:00, la Centrul Esperando a fost organizată o acțiune pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

Cu această ocazie, a avut loc un carnaval la care participanții s-au costumat în diferite personaje, iar pentru câteva ore au lăsat la o parte greutățile cu care se confruntă zi de zi.

La eveniment au participat beneficiarii Asociației Esperando și prietenii lor de la Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Griviței Baia Mare, alături de personal și părinți.

A fost o oportunitate de socializare, de bucurie, dar și de a atrage atenția asupra faptului că persoanele cu dizabilități trăiesc alături de noi, sunt active și doresc să fie integrate în comunitate.

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități are ca scop promovarea înțelegerii problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, dar și creșterea gradului de conștientizare a beneficiilor ce pot rezulta din integrarea acestora în fiecare aspect al vieții: politic, social, economic și cultural.

Statistica arată că la fiecare 8 ore, un copil se naște sau este diagnosticat cu dizabilități fizice și asociate.

Asociația Esperando este prima organizație a părinților copiilor cu dizabilități din Maramureș. De peste 21 de ani, aceasta oferă șanse la recuperare și integrare copiilor, tinerilor și adulților cu nevoi speciale.

„Le dorim tuturor persoanelor cu dizabilități și familiilor acestora multă sănătate, putere pentru a-și îndeplini visurile și determinare pentru a merge înainte”- transmit cei de la Esperando.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu