Share
Zile de toamnă autentică: În regiunea Maramureș, informare meteorologică de vreme capricioasă valabilă până mâine. Vezi așadar anunțul ANM!

Zile de toamnă autentică: În regiunea Maramureș, informare meteorologică de vreme capricioasă valabilă până mâine. Vezi așadar anunțul ANM!

Zile de toamnă autentică. În regiunea Maramureș, informare meteorologică de vreme capricioasă valabilă până mâine. Vezi așadar anunțul ANM!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat informarea emisă ieri. Noua informare va fi valabilă în intervalul 17 septembrie, ora 10:00 – 18 septembrie, ora 10:00.

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului În intervalul menționat va ploua în general moderat cantitativ în nord-vestul teritoriului. În centru, sud-vest și pe alocuri în rest, după-amiaza și noaptea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și pe suprafețe mici, mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, 30…40 l/mp. Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45…55 km/h, iarîn zona montană înaltă, de peste 70 km/h. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie arată că va actualiza prezentul mesaj.

În Maramureș, vom avea maxime de la 13-19 la 22 grade și minime de la 7 la 9-13 grade, așadar scăderea temperaturilor va fi observată strict la nivel diurn cu câteva grade, în timp ce la nivel nocturn ele se vor menține similare cu intervalul anterior. Vom avea parte de câteva episoade cu averse, deci nu va ploua în continuu în intervalul vizat de informarea meteorologică. Totuși, trebuie să spunem că în weekend vremea se va răcori considerabil față de ceea ce am avut anterior, caracterizând o vreme mai răcoroasă decât ar fi normal în această perioadă.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu