Share
Zile de iarnă autentică: În județul Maramureș acum avem în munți la stația meteo Iezer strat de zăpadă de 54 centimetri! Va fi ger noaptea respectiv dimineața!

Zile de iarnă autentică: În județul Maramureș acum avem în munți la stația meteo Iezer strat de zăpadă de 54 centimetri! Va fi ger noaptea respectiv dimineața!

Zile de iarnă autentică: În județul Maramureș acum avem în munți la stația meteo Iezer strat de zăpadă de 54 centimetri! Va fi ger noaptea respectiv dimineața!

Trafic rutier in conditii de iarna. Sectoarele de drumuri nationale au carosabilul curat si umed, cu exceptia DN18 la Sighetu Marmatiei si Viseu de Sus, DN19 si DN17C, unde pe partea carosabila se gaseste un strat de zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm.

In Pasul Prislop, intre km 156 si km 181 carosabilul este acoperit de un strat de zapada framantata ce masoara pana la 1 cm. S-a actionat pe sectoarele de drumuri nationale cu 36 utilaje si s-au imprastiat 433 tone de material. Sectoarele de drumuri judetene au carosabilul curat si uscat, In zonele de munte sunt tronsoane de drumuri cu partea carosabila partial acoperita de zapada.. Pe sectoarele de drumuri judetene s-a intervenit cu 44 utilaje si s-au raspandit 1162 tone de material antiderapant. În unele zone, ca spre exemplu municipiul Sighetu Marmației, s-a înregistrat viscol.

Cerul este partial acoperit. Vizibilitatea in trafic este buna. Vantul prezinta intensificari temporare pe creste. Stratul de zapada masura pana la 54 cm la statia meteo Iezer, 41 cm in Pasul Gutai, 36 cm la Baiut, 35 cm la Cavnic, 27 cm in Baia Borsa, 25 cm la Poiana Borsa, 21 cm la Targu Lapus si Sighetu Marmatiei, 15 cm la Ocna Sugatag, 13 cm in Baia Mare. Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost usor variabile. Gheata este prezenta la malul raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosau, Barsau, Lapus, Suciu, Cavnic si Nistru. Curg sloiuri de gheata pe cursul raurilor Tisa, Iza, Mara, Somes, Lapus si Nistru. Valorile termice maxime au fost -1,2 grade în Baia Mare și Sighetu Marmației, -1,3 grade în Ocna Șugatag, -5,2 grade în Târgu Lăpuș și -5,3 grade la stația meteo Iezer. Valorile termice minime au fost acestea: -7,7 grade în Baia Mare și Sighetu Marmației, -6,4 grade în Ocna Șugatag, -11,9 grade în Târgu Lăpuș și -14,8 grade la stația meteo Iezer. Așadar recordurile anterioare, de aproape -19 grade, nu au fost depășite. Ieri, cel mai frig noaptea în țara toată a fost în Târgu Lăpuș, -18,2 grade. Și, totuși, la Târgu Lăpuș, în noaptea de 12 spre 13 ianuarie, minima a fost de -18,3 grade. Însă recordul minimelor în această iarnă în Maramureș s-a înregistrat în mai multe zile, -19 grade, la stația meteo Iezer, în 22 decembrie. Vremea va fi astazi rece, local geroasa noaptea si dimineata.

Cerul va fi temporar noros si pe arii relativ extinse va ninge slab. Vantul va sufla slab la moderat cu unele intensificari in zona montana inalta unde va viscoli ninsoarea sau spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -9, -7 si -3, -1 grad/ grade, iar cele minime intre -13, -9 si -7, -4 grade. Izolat vor fi conditii de ceata asociata cu depunere de chiciura. Reamintim faptul că avem o atenționare meteorologică de tip cod galben valabilă până în 22 ianuarie, ora 10.00. Fenomene vizate: viscol. Zone afectate: altitudini de peste 1600 m, la munte. În intervalul menționat, la munte, în special la altitudini de peste 1600 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, vizibilitatea redusă și zăpada troienită.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu