Share
Vreme de iarnă autentică: În județul Maramureș nordul municipiului Baia Mare în prezent are stratul de zăpadă cel mai mare, depășind 50 cm clar că la înălțime!

Vreme de iarnă autentică: În județul Maramureș nordul municipiului Baia Mare în prezent are stratul de zăpadă cel mai mare, depășind 50 cm clar că la înălțime!

Vreme de iarnă autentică: În județul Maramureș nordul municipiului Baia Mare în prezent are stratul de zăpadă cel mai mare, depășind 50 cm clar că la înălțime!

Trafic rutier in conditii de iarna. Sectoarele de drumuri nationale au carosabilul curat si umed, cu exceptia DN18, in Pasul Prislop, unde intre km 156 si km 181 se gaseste pe partea carosabila un strat de zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm.

S-a actionat pe sectoarele de drumuri nationale cu 19 utilaje si s-au imprastiat 178 tone de material antiderapant. Sectoarele de drumuri judetene au carosabilul curat si umed. Pe sectoarele de drumuri judetene s-a intervenit cu 46 utilaje si s-au raspandit 828 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit in zona de munte si partial acoperit in rest. Ninga la Viseu de Sus si Borsa. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 50 de metri pe DN18, in Pasul Prislop, intre km 165 si km 175. In Pasul Prislop vantul prezinta intensificari temporare cu viteze de pana la 50 km/h.

Stratul de zapada masura pana la 40 cm la statia meteo Iezer,44 cm la Firiza, 38 cm in Pasul Gutai, 36 cm la Cavnic, 30 cm in Baia Borsa, 27 cm in Poiana Borsa, 22 cm la Targu Lapus, 24 cm in Baia Mare, 18 cm la Ocna Sugatag, 16 cm la Sighetu Marmatiei. De altfel, în prezent, municipiul Baia Mare este reședința de județ cu cel mai mare strat de zăpadă din țară.Ar fi de adăugat că în aria montană înaltă situată la nordul municipiului Baia Mare, sunt valori de peste 50 cm, arată materialul Administrației Naționale de Meteorologie care poate fi consultat în articolul de față. Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost usor variabile. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Cisla, Ruscova, Iza, Mara, Cosau, Lapus, Cavnic, Barsau si Nistru. Curg sloiuri de gheata pe raurile Suciu si Somes. Vremea va fi usor mai calda decat normalul termic al perioadei, dar mai rece fata de ieri. Cerul va fi temporar noros. Seara si noaptea trecator va ninge moderat cantitativ pe arii extinse. La munte, izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Local se va depune strat nou de zapada, mai consistent in zona de munte.

Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari locale indeosebi ziua cu viteze la rafala ce pot depasi 20 km/h, mai sustinute in zona montana inalta de pana la 50 km/h, viscolind ninsoarea si spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -9, -7 si -3, -1 grad/ grade, iar cele minime intre -9, -7 si -3, -1 grad/ grade. Izolat vor fi conditii de ceata. Vor intra în vigoare de sâmbătă, 29 ianuarie, ora 23.00 până duminică, 30 ianuarie, ora 10.00, atenționări meteorologice de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, așadar vom avea un nou episod de viscol. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.

Foto – arhivă captură youtube / public domain /Poiana lui Dumitru, la nord de municipiul Baia Mare


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu