Share
Vor fi reabilitate 36 de gospodării tradiționale din Maramureș

Vor fi reabilitate 36 de gospodării tradiționale din Maramureș

Vor fi reabilitate 36 de gospodării tradiționale din Maramureș

Vineri, 25 noiembrie, a avut loc evenimentul ”Unitate prin patrimoniu cultural: conservare digitală și reconstrucție transfrontalieră în România și Ucraina”.

Acesta a avut loc la Colonia Topitorilor din Baia Mare. Pentru a conserva și promova unicitatea patrimoniului cultural al județului Maramureș, a fost dezbătută importanța dezvoltării unui parteneriat strategic public-privat, care să aibă la bază conservarea monumentelor istorice din România și Ucraina.

„La Consiliul Judeţean Maramureş am inițiat o serie de proiecte pentru conservarea și promovarea arhitecturii vernaculare din Maramureș. Patrimoniul vernacular al satului Breb, al comunelor Bogdan Vodă, Petrova și Lăpuș sunt proiecte foarte importante, prin care vom reabilita 36 de gospodării tradiționale din Maramureș, care au nevoie de investiții pentru a-și păstra frumusețea și unicitatea. De asemenea, avem proiecte și pentru reabilitarea muzeelor – Muzeul Satului, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul de Etnografie, a Castelului Teleki din Pribilești, a Teatrului de Vară din Baia Mare, deoarece salvarea clădirilor monument istoric este un obiectiv important atât pentru turismul maramureșean, cât și pentru păstrarea moștenirii noastre culturale și transmiterea ei mai departe, generațiilor viitoare”, arată Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

DirectMM.ro

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu