Share
Vizită în localitatea Plopiș, satul natal al ÎPS Justinian Chira; Se fac pregătiri pentru centenarul nașterii Arhiepiscopului (FOTO)

Vizită în localitatea Plopiș, satul natal al ÎPS Justinian Chira; Se fac pregătiri pentru centenarul nașterii Arhiepiscopului (FOTO)

Zilele trecute, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a efectuat o vizită de lucru în localitatea Plopiș, satul natal al Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Justinian Chira.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a vizitat Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, care face parte din lista patrimoniului monumentelor UNESCO, iar în urma unor lucrări de restaurare este pregătită pentru slujba de târnosire, eveniment care va avea loc la data de 29 mai.

Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a vizitat casa unde a locuit Înaltpreasfințitul Părinte Iustinian. După momentul inaugurării, care va avea loc tot la data de 29 mai, Casa Memorială „Justinian Arhiepiscopul” va intra în circuitul turistic al Maramureşului și, implicit, în patrimonial cultural naţional, fiind un reper pentru ceea ce a însemnat Înaltpreasfinția Sa, satul românesc de altădată, precum şi valorile cultural-religioase conservate şi promovate.

Casa Memorială „Jus­tinian Chira” care este amplasată lângă noua biserică a Parohiei Plopiș va fi inaugurată la sfârșitul acestei luni, când se vor împlini 100 de ani de la nașterea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Justinian.

De asemenea, Școala primară din Plopiș va primi numele „Arhiepiscop Justinian Chira”.

În această vizită, Preasfinția Sa a fost însoțit de Arhid. Teodosie Bud, consilier eparhial economic, Pr. Mihai Tira, preşedintele Fundaţiei „Justinian Arhiepiscopul” și Pr. Daniel Pop, parohul credincioșilor din Plopiș, informează Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-online.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu