Share
Vernisaj în Baia Mare: Expoziția temporară „Calcedonia de Trestia”, la Muzeul de Mineralogie. E o colecție impresionantă de piese exclusiv din Maramureș

Vernisaj în Baia Mare: Expoziția temporară „Calcedonia de Trestia”, la Muzeul de Mineralogie. E o colecție impresionantă de piese exclusiv din Maramureș

Vernisaj în Baia Mare, în această vineri. Evenimentul este unul important întrucât vorbim despre o colecție absolut inedită.

Mai exact, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare vă invită vineri, 30 iulie 2021, ora 11:00, la vernisajul expoziției temporare ”Calcedonia de Trestia”, care va avea loc la sediul Muzeului din buevardul Traian, nr. 8, Baia Mare.

Expoziția prezintă o colecție impresionantă de piese exclusiv din județul Maramureș, respectiv din zona localității Trestia, comuna Cernești. Calcedonia de Trestia și-a câștigat notorietatea datorită atât culorii albastre și formelor neobișnuite, cât și faptului că de peste două secole încercările de stabilire a originii au rămas cel mai adesea la stadiul unor ipoteze contradictorii.

Frumoasa floare de mină este folosită în scop decorativ, dar și la realizarea bijuteriilor. Piesele prezentate în această expoziție fac parte exclusiv din colecțiile particulare ale unor pasionați de mineralogie: Leontin și Răzvan Ciuturaș, Alexandru Costin, Ștefan Strimb și Emil Spiac, arată autoritățile maramureșene. Așadar începând cu ziua de vineri sunteți așteptați la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare, pentru a admira aceste minunate frumuseți ale Maramureșului.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu