Share
Vară cu năbădăi: Informare meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă pentru Maramureș. Vezi în ce perioadă

Vară cu năbădăi: Informare meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă pentru Maramureș. Vezi în ce perioadă

Un nou episod de vreme capricioasă este așteptat în Maramureș începând cu orele următoare. Vizate sunt, preponderent, zonele înalte.

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de specialitate valabilă în intervalul 23 august ora 13.00 – 26 august, ora 06.00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în după-amiaza zilei de duminică (23 august) și în noaptea de duminică spre luni (23/24 august), la munte, în regiunile vestice, nordice și centrale, apoi și în restul teritoriului. Se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În regiunile sudice și sud-estice, duminică și luni, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală va atinge și pe arii restrânse va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi, în general, de până la 34…35 de grade, iar duminică, izolat, până la 37 de grade în Lunca Dunării. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu