Share
Vaccinarea în Maramureș: 4.100 persoane au fost imunizate împotriva COVID-19, până în prezent, în județ. Cele mai multe, circa 2.800, în Baia Mare

Vaccinarea în Maramureș: 4.100 persoane au fost imunizate împotriva COVID-19, până în prezent, în județ. Cele mai multe, circa 2.800, în Baia Mare

Încă ne aflăm în prima fază a vaccinării împotriva COVID-19, în care sunt imunizate cadrele medicale și personalul medical din unitățile spitalicești. În Maramureș, până în prezent (13 ianuarie 2021), au fost vaccinate aproximativ 4.100 persoane.

Majoritatea, peste 2.800, au fost imunizate în cele trei centre din Baia Mare. În total, în județ, sunt șapte centre, cele din Baia Mare, la care se adaugă câte unul în Sighetu Marmației, Vișeu de Sus, Borșa și Târgu Lăpuș.

În cadrul programului național de imunizare împotriva noului coronavirus, în cele trei centre de vaccinare amenajate în Baia Mare, au fost imunizate, până la data de 13 ianuarie, 2.805 persoane. Programul a demarat în 27 decembrie 2020. Dr. Vasile Bonaț, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”, a precizat faptul că, până la ora actuală, cinci persoane au avut reacții alergice minore, dar nu au necesitat intervenții medicale.

Personalul sanitar care a optat pentru a se vaccina împotriva SARS CoV-2 provine din Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie, Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea”, Spitalul Județean „Dr. Constantin Opriș”, precum și din unitățile private care au accesat platforma de înscriere pentru vaccinare. Din 17 ianuarie va demara procedura de rapel pentru persoanele deja vaccinate. Vaccinarea se desfășoară de luni până vineri, între orele 8.00 și 20.00, fiind imunizate în medie 370 de persoane/zi, au explicat autoritățile județene.

C.Ț.

Lasă un comentariu