Share
Vacanță în siguranță: Ce sfaturi au primit de la jandarmi copiii aflați în tabere în județ

Vacanță în siguranță: Ce sfaturi au primit de la jandarmi copiii aflați în tabere în județ

Campania preventiv-educativă „Vacanţă în siguranță se află în plină desfășurare, astfel că zilele trecute jandarmii maramureșeni au desfăşurat activități cu copiii aflaţi în tabăra sportivă de vară – baschet fete și băieţi.

Totodată, în staţiunea turistică Șuior militarii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Șuior au desfăşurat activităţi specifice cu un grup de copii care se află în tabăra organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Pe durata activităţilor, jandarmii au prezentat aspecte referitoare la rolul şi misiunile Jandarmeriei Române, o parte din dotarea specifică, teme privind prevenirea violenţei, cum să folosească şi cum să se protejeze de eventualele pericole ce pot apărea folosind reţelele de socializare, evitarea unor situaţii neplăcute în care ar putea fi implicaţi precum şi alte sfaturi utile necesare vârstei lor.

Jandarmii le-au explicat tinerilor cu care s-au întâlnit că disciplina nu se manifestă doar în interiorul arenei sportive, iar un comportament civilizat, bazat pe respect reciproc contribuie la prevenirea producerii unor incidente nedorite. Jandarmii au discutat cu elevii despre reguli minime de autoprotecţie şi despre ce trebuie să ştie atunci când sunt victime sau martori ai unor fapte antisociale.

De asemenea, au fost prezentate aspecte cu privire la atribuţiile ce revin jandarmilor montani, dotarea specifică Jandarmeriei Montane, zona de responsabilitate ce revine Postului Montan de Jandarmi Șuior, reguli de conduită în mediul montan şi protejarea acestuia, cum să acorde primul ajutor şi cum să alarmeze echipele de salvare în caz de nevoie, tehnici esenţiale de supravieţuire în mediul montan, dotarea minimă obligatorie pe un traseu montan, locul recomandat pentru instalarea unei tabere precum şi elemente de bază pentru consumarea apei din fântâni şi văi de munte.

Campania preventiv-educativăVacanţă în siguranțăva continua  pe toată perioada vacanţei de vară, iar în cadrul acesteia, vor avea loc întâlniri atât cu elevi din judeţul nostru, cât şi cu cei care se află în tabere organizate şi sunt în vizită în Maramureş.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu