Share
Unde va fi relocat curând „pitonul băimărean”

Unde va fi relocat curând „pitonul băimărean”

Unde va fi relocat curând „pitonul băimărean”!

Situație total neobișnuit în municipiul Baia Mare, vineri, 31 martie 2023. În imediata apropiere a unei parcări de pe bulevardul Republicii, zona Atrium, s-a găsit un piton regal.

Acesta era mort deja. Dar în sine ideea a fost de ajuns încât să semene panică în rândul trecătorilor. S-a sunat la 112, a ajuns Protecția Animalelor din cadrul IPJ Maramureș, dar acesta au competențe doar pe animale domestice.

Ca atare, s-a contactat reprezentantul unui ONG specializat. La fața locului a ajuns Gabriel Vele. Acesta l-a ridicat de pe domeniul public „Fiind în colaborare cu serviciul 112, mai exact cu Jandarmeria, pe cazuri de reptile, m-au sunat să rezolv situația. Până în prezent am avut doar cazuri de reptile autohtone, pe care le-am relocat în mediul lor propice lor și cât mai departe de oameni. Acum, fiind vorba despre un șarpe exotic, a fost altceva. Șarpele va ajunge, pentru formol sau taxidermie, la Muzeul Antipa din Capitală”, arată pentru DirectMM.ro Gabriel Vele.

„Pitonul regal e una dintre cele mai populare specii în teraristică, fiind o specie mică și blândă chiar e o adevărată industrie cu ei pe tot globul, marii crescători făcând tot felul de morphuri la ei, asta a fost morphul normal, cum arată el în natură. În mod normal trăiesc 20 ani, poate și mai bine, dar acest exemplar avea cam 2-3 ani, nu putem ști exact, depinde și de hrănire și de mediu din terariu. La maturitate ajung cu greu la 150 cm. Din păcate, acesta a fost aruncat la coș. În mod normal, el putea fi ușor îngropat. Era deja mort când a fost aruncat. Asta reiese din pozița în care a fost găsit. El va ajunge categoric, așa cum am spus, la Antipa”, mai adaugă Gabriel Vele.

C.Ț.

Foto – colaj RTV


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu