Share
Un punct de vedere: În sufletele maramureșene Învierea Domnului este simbolul în țara noastră a luptei pentru menținerea credințelor strămoșești și sufletești!

Un punct de vedere: În sufletele maramureșene Învierea Domnului este simbolul în țara noastră a luptei pentru menținerea credințelor strămoșești și sufletești!

Învierea Domnului este un moment esențial pentru orice creștin. Bucuria Luminii Învierii este una care îți călăuzește sufletul către adevăratele valori creștine în tot anul.

Am avut parte de o perioadă ciudată, în care am fost nevoiți să stăm în case, pentru a nu răspândi pandemia de Covid19. Când credeam că am scăpat de molima trupească, am dat peste una sufletească.

Războiul din Ucraina a împărțit din nou românii în două tabere: cea care susțin că vecinii noștri merită ajutați și susținuți și cei care ar fi dorit să le plătim polițele istorice ale trecutului, fapt lipsit de simț creștin.

S-a dovedit că această cartă a solidarității este una mult mai eficientă decât nimicnicia păstrării unui război cu istoria. Volodymyr Zelenski, uimit de solidaritatea (solidaritatea, nu umanitatea, umanitatea este perfidă) românească, a promis că va îndrepta erorile trecutului în ceea ce privește limba română în Ucraina.

În Maramureș viețuiesc 30.000 ucraineni din totalul de aproximativ 470.000-490.000 locuitori (vom afla la recensământ numărul exact). Ei, ca și noi, vor sărbători în această bucurie a Învierii Domnului. Haideți să îndreptăm greșelile trecutului prin credință, cu toții, împreună.

Această sărbătoare minunată ar trebui să le dea gânduri de pace și celor de la Moscova, dar la cât de dezlânate sunt gândurile celor care ar trebui să îi ofere lui putin (cu p mic) sfaturile cele bune, ne îndoim că armistițiul de Paște va exista.

Când scriu aceste rânduri, Sfânta Lumină își urmează calea către creștinii care o așteaptă cu nerăbdare. Pentru a ne curăța sufletele de vinovatele ispite. Pentru a ne face să fim mai buni și mai iertători. Pentru a primi cu pace sacrificiul suprem al Domnului pentru păcatele noastre. Pentru că în istoria noastră am supraviețuit datorită credinței. Dacă ar fi să analizăm, doar așa ne-am păstrat limba, tradițiile, neamul, pe noi. Așa am știut să existăm. Suntem siguri că în fața noilor încercări, ne-am câștigat prieteni; pe frății noștri creștini de la nord. Și ei la fel luptă! Împreună suntem mai puternici!

Cătălin ȚINEGHE


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu