Share
Un mesaj realmente emoționant: Corina Brișcan, băimăreancă a noastră care suferă în prezent de o afecțiune gravă, se simte mai bine, dar are încă nevoie de noi

Un mesaj realmente emoționant: Corina Brișcan, băimăreancă a noastră care suferă în prezent de o afecțiune gravă, se simte mai bine, dar are încă nevoie de noi

Un mesaj realmente emoționant! Corina Briscan, băimăreancă a noastră care suferă în prezent de o afecțiune gravă, se simte mai bine dar are nevoie încă de noi! Deci, să fim tot uniți în continuare!

În decembrie 2020 vă povesteam pentru prima dată despre Corina Brișcan, în vârstă de 40 de ani, din Baia Mare. Ea fusese diagnosticată cu leucemie limfatică, se afla atunci la tratament în Viena, însă costurile erau prea mari pentru a-l putea continua și avea nevoie de sprijinul nostru.

A fost lansat un apel umanitar, oamenii i-au sărit un ajutor, tratamentul a dat rezultate și am așteptat să fie declarată vindecată. Au trecut câteva luni de atunci, însă Corina se luptă în continuare cu boala. Soțul băimărencei arată că aceasta se află în prezent acasă, în orașul nostru, se simte mai bine, însă problemele sunt cât se poate de reale și acum. Speranța bărbatului este că starea Corinei se va îmbunătăți până când băimăreanca va împlini 41 de ani, adică la mijlocul lunii septembrie.

Iată mesajul soțului Corinei! „Dragii noștri ingeri, încep această postare cu a ne cere iertare față de voi, pentru cele câteva săptămâni în care nu v-am scris de starea de sănătate a Corinei. Nu doresc să-mi aduc vreo scuza, dar șirul evenimentelor a fost de așa natură încât nu am avut timpul și mai ales forța necesară să vă pot împărtăși întreaga suferință prin care am trecut și trecem chiar și în aceste momente. La finalul lunii iulie am ajuns acasă, mi-am dorit din suflet să vă pot scrie că am învins din nou, să vă pot împărtăși vestea bună, faptul că rugăciunile voastre, gândurile bune ce le-ați purtat, efortul financiar pe care l-ați depus nu au fost în zadar, de aceea vă scriu poate acum. Din păcate cum v-am scris, din motive financiare, costuri ce au depășit 64.000 euro, mai ales în urma discuțiilor avute cu profesorul din Viena, la finalul lunii iulie, Corina a putut fi externată sub stricta observație a medicilor în regim ambulatoriu încât costurile să fie diminuate, dar din păcate, nu am avut cum să facem față așa că am decis, cu toate riscurile, să o aduc acasă cu ambulanța, dependenți de oxigen cu saturația de 85% cu 3-5l de oxigen și infectie, în regres, în sânge. La revenirea în țară, datorită prietenului nostru de familie, ne aștepta asistenta medicală în Baia Mare, dar am fost nevoit să refuz, dorința soției mele a fost să ajungă acasă, fără să o mai expun altor investigații, înțepături, analize, chinuri, tratamente, doar să fie acasă, să o feresc de suferință și să fie doar în grija Bunului Dumnezeu. Prima săptămână a trecut cu bine datorită ajutorului primit de la societatea de ambulanțe private care ne-a oferit în custodie 3 tuburi de oxigen ce trebuiau reîncărcate zilnic până să ne sosească comprimatoarele, tratamentul prescris, computer tomograf pentru evaluare săptămânală.

Azi după aproape 3 săptămâni, starea de sănătate a Corinei este una bună, săptămâna viitoare vom face analize de sânge să vedem dacă a devenit sterilă și nu mai are infecție în sânge, și cât la % din sănătatea ei s-a îmbunătățit. Din păcate profesia mea nu este medic, dar am dorit să știu ce s-a întâmplat, unde am greșit, dacă am greșit în perioada post tratament, răspunsul medicilor vienezi a fost unul extrem de simplu „Tratamentele oncologice administrate”. Bolnavii imunocompromiși, așa cum este Corina, care are o formă malignă de leucemie limfatică, în urma chimio și imuno terapie. globulele albe din organismul ei au fost complet șterse și binenteles și imunitatea împotriva oricăror atacuri. De fapt, aceasta este explicația gradului redus de supraviețuire a bolnavilor cu cancer limfatic în primul an de după tratament, fiind doar de 35%. Îmi cer scuze din nou de la voi, nu am dorit a vă descrie cu prea multe amănunte șirul de evenimente peste care am trecut. Azi după mai bine de 3 săptămâni de când suntem acasă, starea Corinei este spre bine, ne luptăm și încercăm să ajungem spre o oarecare normalitate.

Vă mulțumim din tot sufletul că sunteți și sper să rămâneți alături de noi fiindcă datorită vouă. îngeri scumpi, și Bunului Dumnezeu, suntem în viață, ați creat povestea noastră, o poveste care va avea un final fericit și nu a rămas doar o întâmplare nefericită. Vă promit că voi reveni doar cu vești bune, sper înainte de 16 septembrie, ziua Corinei”, arată Alexandru Brișcan.

Cei care doresc s-o ajute pe Corina pot dona AICI sau în următorul cont
Titular cont: BRISCAN ALEXANDRU-STEFAN
Cont iban: RO30 RNCB 0659 0651 6106 0001
Bic: RNCBROBU
Banca: BCR.

C.Ț.

Citește și

Băimăreanca Corina Brișcan are nevoie în continuare de ajutor; Mesajul emoționant al soțului ei


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu