Share
Un al treilea ForestMobile ajuns în Maramureș: Noua achiziție a silvicilor are îmbunătățiri semnificative! Cu ce este dotat containerul special!

Un al treilea ForestMobile ajuns în Maramureș: Noua achiziție a silvicilor are îmbunătățiri semnificative! Cu ce este dotat containerul special!

Un al treilea ForestMobile ajuns în Maramureș: Noua achiziție a silvicilor are îmbunătățiri semnificative! Cu ce este dotat containerul special!

Formația de exploatare de la Ocolul Silvic Groșii Țibleșului din cadrul Direcției Silvice Maramureș are, de-acum, un ForestMobile propriu, arată publicația specializată Forestmania.ro.

Mai exact, ar fi vorba de un container dedicat lucrătorilor forestieri, conceput de firma Modular Plus din Sibiu. Este al treilea ForestMobile pe care Direcția Silvică Maramureș l-a achiziționat și are toate facilitățile cerute de angajați.

Ce conține acest ForrestMobile

Motivul pentru care s-au achiziționat aceste ForrestMobile este faptul că echipa de exploatare stă o săptămână în pădure, la parchet. În tot acest timp în care oamenii au nevoie de multe: loc de odihnă, de spălat, de mâncat, de încălzit, loc de pus fierăstraiele mecanice, dulap pentru haine, este nevoie de toate aceste dotări. Primele două containere pe care le-au achiziționat oficialii Direcției Silvice nu au corespuns dorințelor angajaților. Primul nu avea nici apă, nici chiuvetă. Cutia pentru scule era din plastic. Scara era prea abruptă. Adică neajunsuri care au fost corectate după ce oamenii au stat în el la pădure. Al doilea ForestMobile avea 5 paturi și chiuveta lângă sobă. „Acesta, al treilea, are patru paturi, pe o parte. Are dulapuri pentru schimburi. Are o masă lipită de perete, patru scaune, să poată mânca. Chiuveta e lângă rezervorul de apă, nu lângă sobă. Soba e mai ridicată, pentru a putea pune sub ea lemnele de foc”, arată pentru Forestmania.ro dr. ing. Mihai Leșan, șeful Biroului Investiții din DS Maramureș.

O pensiune pe roți

Cele trei ForestMobile sunt la OS Mara, OS Firiza și OS Groșii Țibleșului. Modelul proaspăt achiziționat a costat 120.000 de lei și este practic „un dormitor mobil”. „E autonom, este o structură metalică atașată de un șasiu, îmbrăcată cu panouri neinflamabile. Înăuntru are senzori pentru monoxid de carbon, are panouri fotovoltaice cu protecție la crengi care asigură încărcare la lumină. E ca o pensiune pe roți pe care o tragi și o pui oriunde în pădure”, arată pentru Forestmania.ro Florin Ianul, Modular Plus. Suprafața totală aflată în administrarea Direcției Silvice Maramureș este de 194.262 hectare, din care 137.078 hectare reprezintă fond forestier proprietatea publică a statului, 57.184 hectare fond forestier proprietatea U.A.T. – urilor, a persoanelor juridice si fizice aflate în administrare. DS Maramureș gestionează fondul forestier prin 13 ocoale silvice, 48 districte, 249 cantoane, cu un număr mediu de personal de 626 posturi. Dintre acestea, 127 sunt posturi de muncitori „direct productivi”, mai arată sursa citată în acest articol, Forestmania.ro.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu