Share
Ucraina a solicitat aderarea rapidă la NATO!

Ucraina a solicitat aderarea rapidă la NATO!

Președintele Volodimir Zelenski a declarat vineri că Ucraina solicită oficial aderarea rapidă la Alianța militară NATO și că Kievul este pregătit pentru discuții cu Moscova, dar nu și cu președintele Vladimir Putin, relatează Reuters, arată hotnews.ro.

Liderul ucrainean a făcut comentariile într-un videoclip care a părut intenționat ca o respingere forțată a Kremlinului, după ce Putin a organizat o ceremonie la Moscova pentru a proclama patru regiuni ucrainene parțial ocupate drept pământ rusesc anexat. „Facem pasul nostru decisiv prin semnarea cererii Ucrainei de aderare accelerată la NATO”, a spus Zelenski într-un videoclip pe Telegram.

Videoclipul îl arată pe Zelenski anunțând candidatura și apoi semnând un document, în timp ce era flancat de prim-ministrul său și de președintele parlamentului. Anunțul este posibil să atingă un nerv la Moscova, care vorbește despre blocul NATO ca despre o alianță militară ostilă, înclinată să invadeze sfera de influență a Moscovei și să o distrugă, mai spune președintele Ucrainei în intervenție.

În discursul său video, Zelenski a acuzat Rusia că a rescris cu nerăbdare istoria și a redesenat granițele „folosind crimă, șantaj, maltratare și minciuni”, ceva despre care a spus că Kievul nu ar permite. El a spus totuși că Kievul a rămas dedicat ideii de coexistență cu Rusia „în condiții egale, oneste, demne și echitabile”. „În mod clar, cu acest președinte rus este imposibil. El nu știe ce sunt demnitatea și onestitatea. Prin urmare, suntem pregătiți pentru un dialog cu Rusia, dar cu un alt președinte al Rusiei”, a spus Zelenski, mai arată sursa citată în acest articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu