Share
Turism: Ocna Șugatag – loc bun de plimbat și savurat natura; Este o destinație potrivită în orice anotimp

Turism: Ocna Șugatag – loc bun de plimbat și savurat natura; Este o destinație potrivită în orice anotimp

Maramureșul are locuri minunate, numai bune de vizitat și exploatat în timpul liber. Un exemplu în acest sens este Ocna Șugatag.

Potrivit site-ului visitmaramures.ro, localitatea Ocna Șugatag este una dintre cele două stațiuni turistice de interes național din județul Maramureș. Este o destinație potrivită în orice anotimp și este situată în inima Maramureșului Istoric sau, cum spunem noi, „peste deal”, într-o zonă desprinsă din basmele de demult.

Aici veți găsi ape cloro-sodice utilizate în tratarea unui spectru larg de afecțiuni, dar și multe alte ingrediente pentru un sejur de neuitat. Stațiunea balneo-climaterică adăpostește lacul Gavril, renumit datorită formei sale antropomorfe, dar și datorită faptului că în partea de sus dispune de un strat de apă dulce, iar în cea de jos de apă sărată. Acesta se întinde pe o suprafață de mai bine de două hectare și s-a format prin surparea unei mine de sare, în urmă cu peste 60 de ani, având o adâncime care atinge aproximativ 30 de metri.

Deși nu e deschis sezonul de bălăceală în aer liber, totuși merită să vă alocați timp pentru o plimbare până la lac și să vă bucurați de liniște, de peisaj și de razele de soare care anunță că primăvara e oficial aici și că va mai pleca doar când va fi înlocuită de mai blânda și mult așteptata vară.

Dacă iubiți natura și vreți să descoperiți mai mult din bogăția naturală a zonei, îndrăzniți să vă aventurați în miezul Pădurii Crăiasca, o arie naturală protejată unde se pot vedea exemplare deosebite de stejar, gorun și larice. Bătrâna pădure amintește de puterea naturii nestăvilite, care răsplătește darul neintervenției umane prin crearea și menținerea unui univers ale cărui legi, de multe ori neînțelese, redefinesc pacea, frumosul și simbioza perfectă. Pentru descoperirea Pădurii Crăiasca puteți urma traseul marcat cu punct albastru, care vă propune o scurtă călătorie în vremuri îndepărtate, pe o coloană sonoră orchestrată de cele peste 50 de specii de păsări care și-au găsit adăpost printre arborii seculari.

Mișcarea și aerul curat vă vor trezi apetitul, dar acest lucru nu reprezintă o problemă deoarece, în Maramureș, nu se rabdă de foame. În Ocna Șugatag vă puteți bucura de preparate tradiționale delicioase, gătite din produse proaspete. Brânzeturile de la stânele din zonă sunt secretul care stă în spatele mămăligii și a plăcintelor fără cusur, fără de care periplul culinar din județul nostru nu poate fi complet.

După o zi plină vă puteți relaxa în apele sărate și încălzite pe care le găsiți în zonele de spa ale unităților de cazare din stațiune. Iar pentru aceia dintre voi care nu se pot sătura de aerul proapăt, o baie în ciubăr constuie un mod inedit de reîncărcare a bateriilor. Pentru că da, putem să confirmăm că veți avea nevoie de energie, astfel încât să puteți descoperi și celelalte atracții din zonă, aflate la o aruncătură de băț, în Sat Șugatag, Breb, Budești, Călinești, Sighetu Marmației sau Săpânța. Sunteți gata de plecare? Noi vă așteptăm nerăbdători, dincolo de poartă, în vatra tradițiilor strămoșești, este invitația lansată de visitmaramures.ro.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu