Share
Frumusețile Maramureșului: Mogoșa își recapătă, treptat, strălucirea! Va fi amenajată pentru turiști o promenadă cu alei și podețe în jurul lacului (FOTO)

Frumusețile Maramureșului: Mogoșa își recapătă, treptat, strălucirea! Va fi amenajată pentru turiști o promenadă cu alei și podețe în jurul lacului (FOTO)

Unul din obiectivele turistice cu care se mândrește zona orașului Baia-Sprie și, până la urmă, tot Maramureșul, este Lacul Mogoșa. Mult timp, accesul în arealul în care se află cabana a fost restricționat de foștii proprietari, însă situația s-a schimbat anul trecut.

Întreg perimetrul are noi proprietari, dornici să revitalizeze zona și să o readucă în circuitul turistic. Primii pași s-au făcut în cursul anului trecut, atunci când s-au început lucrări de modernizare și chiar s-au organizat unele evenimente, în măsura în care a fost posibil.

Anul acesta, planurile proprietarilor și ale autorităților orașului Baia-Sprie sunt și mai mari. “Pe parcursul sezonului rece, angajații Serviciului Public Baia Sprie au lucrat în atelier la producerea/debitarea materialelor și a produselor finite necesare amenajării spațiilor publice”, a anunțat primarul orașului Baia-Sprie, Alin Sebastian Bîrda.

“În conformitate cu parteneriatul dintre Primăria Baia-Sprie și proprietarii Domeniului Mogoșa, se va amenaja în acest an, o promenadă în jurul lacului constând din alei și podețe care vor ușura accesul turiștilor. De asemenea, este prevăzută amenajarea unei parcări în zona lacului 3”, a mai explicat edilul despre planurile de revitalizare a Domeniului Mogoșa.

Mai mult decât atât, colaborarea dintre administrația locală și noii proprietari va continua în acest an și prin organizarea de activități comune pentru publicul larg, precum competiții sportive de alergare și ciclism, au explicat autoritățile locale, care speră ca oferta turistică sa fie mai apropiată nevoilor vizitatorilor.

C.Ț.

Citește și

Frumusețile Maramureșului: Au început reabilitările la Mogoșa! Ce schimbări s-au făcut în ultimele zile (FOTO)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu