Share
Efectul COVID-19: Turismul maramureșean, pus pe butuci de pandemie; Nici țipenie de om, de sărbătorile pascale, în pensiunile din județ

Efectul COVID-19: Turismul maramureșean, pus pe butuci de pandemie; Nici țipenie de om, de sărbătorile pascale, în pensiunile din județ

Situație tragică pentru turismul maramureșean, probabil cea mai bună soluție pentru dezvoltarea economică a județului. Obiectivele turistice rămân triste în această primăvară, întrucât vizitatorii lipsesc cu desăvârșire.

Altădată musteau de turiști, acum sunt goale. Este situația locurilor care au făcut Maramureșul cunoscut în toată țara și în toată lumea. Cum noul coronavirus pare a fi un inamic desăvârșit, cei care au optat pentru regiunea noastră de Paști au renunțat să mai vină.

În Ocna Șugatag nu e niciun turist, spune primarul comunei-stațiune, Mihai Ivaszuk. „Pandemia asta e ceva superb. Dacă mai ține mult, ajungem cu toții la Sighet. Turism zero la noi în perioada aceasta. Cei care au avut rezervări au renunțat la ele. Pentru Ocna Șugatag ca și stațiune sau ca și Breb, ca și sat tradițional, este ceva catastrofal. Gândiți-vă că unii și-au vândut pământurile, pentru a-și construi pensiuni. Cum treaba a mers bine în ultimii ani, unii au investit într-o a doua pensiune, acum nu își pot acoperi investiția. Sperăm să se termine odată nebunia asta, că nu avem nimic deschis. Avem numai magazinele alimentare deschise, în rest nimic, nicio cofetărie, niciun restaurant” – a relatat, pentru DirectMM.ro, Mihai Ivaszuk.

În Bârsana, aceeași poveste. La Mănăstirea Bârsana, loc celebru în lume, nu mai vin pelerini în această perioadă a pandemiei COVID-19. „Altădată aveam turiști peste tot, în această perioadă. Spațiile de cazare erau ocupate. Acum, pensiunile sunt goale. Cetățenii înțeleg situația și respectă regulile de distanțare socială, însă, parcă, au așa o stare de tristețe. Este ceva de înțeles. Acestea sunt vremurile, sperăm că va trece cât de repede” – a declarat, pentru DirectMM.ro, Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

Oriunde ai întreba, fie Săpânța, unde se află Mănăstirea Peri sau Cimitirul Vesel ori Țara Lăpușului, ori Vișeu de Sus, unde circulă cunoscuta mocăniță, turismul a fost suspendat. Investitorii și autoritățile speră ca distanțarea socială la care tot face referire să se dovedească de bun augur și să evite răspândirea pandemiei COVID-19, pentru ca restricțiile de circulație să fie ridicate, iar sezonul estivat să nu fie și el compromis pe de-a-ntregul. Nu de alta, însă Maramureșul nu poate supraviețui fără turism, mai ales când are atâtea „de spus” prin obiectivele sale unice.

Cătă ȚINEGHE

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu