Share
Traseul Baia Mare-Londra, refăcut după 426 ani: Filmul „The Silversmith”, premiul pentru cel mai bun film la Europe Film Festival UK (VIDEO ȘI FOTO)

Traseul Baia Mare-Londra, refăcut după 426 ani: Filmul „The Silversmith”, premiul pentru cel mai bun film la Europe Film Festival UK (VIDEO ȘI FOTO)

Încă o performanță extraordinară, încă de la debut, pentru echipa băimăreană care a realizat filmul „În umbra lui Shakespeare” / „The Silversmith”. Filmul a obținut marele premiu al juriului la un prestigios festival de film din Londra.

Anunțul a fost făcut public de organizatori astăzi, 26 ianuarie, și a adus multă bucurie pentru echipa băimăreană care a dat naștere proiectului. Asta după ce a trecut mai puțin de o săptămână de la nominalizarea la Festivalul Harvest Gold Awards din Tokyo și la două săptămâni de la participarea în finală la Hollywood Gold Awards din Los Angeles.

„În anul 1595 un argintar băimărean ajunge la Londra unde devine profesor și face cunoscuta Baia Mare prin cercetările lui de Alchimie începute în orașul natal. Astăzi 26 ianuarie 2021, un film despre viata acestui alchimist ajunge tot de la Baia Mare la Londra și primește premiul juriului pentru cel mai bun film de lung metraj în cadrul Festivalul European de Film (Europe Film Festival UK)”, a arătat scenaristul Walter Ubelhart. Lista completă a premianților poate fi văzută AICI!

Iată câteva date inedite despre film, relatate de regizorul Janos Tarkanyi. „Pe partea practică, proiectul a ținut trei ani, însă am muncit mai mult decât atât. Înainte să apăsăm butonul roșu de filmare, am discutat foarte mult despre cum să transpunem cartea în film, am lucrat la dialoguri, am căutat locații de filmare. Cred că știți că actorii nu sunt de la teatru, dar eu mă feresc de noțiunea de amatori. Ei sunt creatori, asta fiindcă fiecare a venit cu bagajul de emoții. Am încercat să mergem la drum așa cum am putut. Inițial ne-am gândit că vom fi doar noi, la un popcorn, dar s-a dovedit că am făcut mai mult decât atât. (…). Cei mai mulți dintre noi am fost și actori, și recuziteri, și tehnicieri, și cameramani, și șoferi. Le-am făcut pe toate. Pentru asemenea film e nevoie de buget extrem de mare, noi am făcut strict din ceea ce a făcut familia Ubelhart, care a investit enorm în proiect. (…).Nu știu dacă filmul poate fi un brand al Maramureșului, dar noi am încercat să realizăm un tur al personajului pe destinații, conform traseului acestui personaj fantastic și misterios, dacă îmi permiteți, un Leonardo da Vinci al Maramureșului, care a fost prieten cu Shakespeare”, a declarat, pentru DirectMM.ro, regizorul Janos Tarkanyi.

Iată nucleul principal al echipei!
János Tárkányi – regizor
Walter Übelhart – scenarist
Coralia-Monica Übelhart – producător
Ioan Mircea Farcaș – rolul “Walter”
Alexandru Stan – rolul “Johannes Banfi Hunyades”
Pálfi Horvát Tamás – muzica
Untrue Sounds – muzica
Marius Roman – imagine
Bogdan Stoica – imagine
Ileana Vassiliev – costume
Lia Stan – costume.

C.Ț.

Citește și

Recunoaștere internațională: Filmul băimărean „În umbra lui Shakespeare”, selectat la Golden Harvest Film Festival din Tokyo (VIDEO ȘI FOTO)

Exclusiv: Filmul băimărean a primit cununa de lauri de finalist în competiția de la Hollywood. Regizorul producției: „Va urma un nou film” (VIDEO ȘI FOTO)

Exclusiv: Un film băimărean, nominalizat la Hollywood. Regizorul lui: “Acest film promovează locurile istorice din Baia Mare și Maramureș” (FOTO)

Lasă un comentariu