Share
Toamna își face apariția: În regiunea Maramureș, informare meteorologică de vreme capricioasă valabilă până către weekend. Vezi anunțul ANM

Toamna își face apariția: În regiunea Maramureș, informare meteorologică de vreme capricioasă valabilă până către weekend. Vezi anunțul ANM

Toamna își face apariția. În regiunea Maramureș informare meteorologică de vreme capricioasă valabilă până către weekend. Vezi anunțul ANM!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de specialitate, valabilă în intervalul 16 septembrie, ora 19:00 – 18 septembrie, ora 10:00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului. În intervalul menționat în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe alocuri, 30…40 l/mp, îndeosebi la munte. Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45…50 km/h, iarîn zona montană înaltă, de peste 70 km/h. Notă: Astfel de fenomene se vor semnala începând din după-amiaza zilei de vineri (17 septembrie) pe arii restrânse și în restul teritoriului. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie arată că va actualiza prezentul mesaj.

În Maramureș, vom avea maxime de la 13-19 la 22 grade și minime de la 7 la 9-13 grade, așadar scăderea temperaturilor va fi observată strict la nivel diurn cu câteva grade, în timp ce la nivel nocturn ele se vor menține similare cu intervalul anterior. Vom avea parte de câteva episoade cu averse, deci nu va ploua în continuu în intervalul vizat de informarea meteorologică. Totuși, trebuie să spunem că în weekend vremea se va răcori considerabil față de ceea ce am avut anterior, caracterizând o vreme mai răcoroasă decât ar fi normal în această perioadă.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu