Share
Tineri maramureșeni despre Valentine’s Day: ”Când există iubire nu trebuie o zi anume pentru a face un cadou persoanei dragi”

Tineri maramureșeni despre Valentine’s Day: ”Când există iubire nu trebuie o zi anume pentru a face un cadou persoanei dragi”

În fiecare an, pe 14 februarie, se sărbătorește și în țara noastră Valentine’s Day sau „Ziua îndrăgostiților”. Cu această ocazie, în magazine și piețe se găsesc numeroase jucării, flori și dulciuri numai bune de oferit persoanei iubite. Pe rețelele de socializare curg declarațiile de dragoste, iar în localuri se organizează diferite petreceri pe această temă sau „căsătorii de o zi”.

Întrebați cum vor sărbători Valentine’s Day, numeroși tineri maramureșeni spun că vor oferi mici cadouri persoanei dragi, deși sunt de părere că iubirea se demonstrează zilnic. „Eu cred că iubirea se sărbătorește în fiecare zi, însă acordăm importanță și zilei de Valentine’s Day. De obicei, sărbătorim ieșind în oraș la o cină romantică sau mergând la un spa. Ne facem și cadouri mici, simbolice” – precizează Simina Ciurdaș.

Pe de altă parte, alții refuză categoric această zi. Sau dacă tot e să fie o zi a iubirii atunci să fie pe 24 februarie, de Dragobete. „Personal nu sărbătoresc aşa-zisa zi a îndrăgostiţilor, deoarece mi se pare un kitsch preluat de afară, de care nu avem nevoie ca oameni, în primul rând, iar în al doilea rând ca români. Şi spun asta deoarece nu ar trebui să existe o zi expresă pentru a ne arăta dragostea faţă de persoana iubită, ci acest aspect ar trebui să fie o obişnuinţă în viaţa fiecărui om – este de părere Vlad.

O altă tânără din Maramureș spune: „Dacă întrebăm orice tânăr care e primul lucru care îi vine în minte atunci când aude de 14 februarie, cred că puțini vor răspunde «o simplă zi a săptămânii», iar majoritatea «Valentine’s Day» sau «Ziua îndrăgostiților». E acea zi în care majoritatea cuplurilor devin mult mai atente cu persoana iubită și încearcă să-și arate iubirea prin diverse lucruri. De asta vedem prin toate magazinele culoarea roșie: inimioare de pluș, bomboane de ciocolată în formă de inimioare, buchete de trandafiri sau alte flori; parcă se produce o invazie cu lucruri care simbolizează iubirea. Nu trebuie să uitam că noi românii avem sărbătoarea noastră a celebrării dragostei, și anume Dragobetele. Dar consider că atunci când există iubire nu trebuie să fie o zi anume pentru a face un cadou persoanei dragi, pentru a-ți exprima sentimentele”.

Lasă un comentariu