Share
Ziua Femeii a fost marcată și la Centrul Cultural Sighetu Marmației (GALERIE FOTO)

Ziua Femeii a fost marcată și la Centrul Cultural Sighetu Marmației (GALERIE FOTO)

Cu ocazia Zilei Femeii, la Centrul Cultural Sighetu Marmației au fost organizate trei spectacole. Primul s-a desfășurat în 6 martie, de la ora 11.00, în Sala Cinematografului Mara. Elevii și profesorii Școlii de Arte Gheorghe Chivu au prezentat un program artistic, fiind foarte apreciat de sighetenii care au umplut sala.

Elevii secției de canto (folk și muzică ușoară, prof. Gheorghe Ștețca) au abordat un repertoriu dedicat mamei, iar clasele de canto popular au prezentat, în premieră, un obicei legat de ritualul botezului (prof. Anuța Zubașcu). Pe scenă au urcat soliști, grupuri vocale (prof. Marius Iusco, Laura Bumbar), precum și clasele de instrumente (vioară prof. Ioan Dunca, saxofon prof. Viorel Bledea). De asemenea, în spectacol a fost invitată formația de dansuri populare a Liceului  particular „George Pop de Basești” Sighetu Marmației.

În aceeași zi, de la ora 17.00, Sala de spectacole a Centrului Cultural a găzduit spectacolul muzical-coregrafic O floare, un zâmbet, un cântec“, organizat de Ansamblul Folcloric Mara.

În ziua de 8 martie, la amiază, pe scena sălii de spectacole a Centrului Cultural a avut loc un alt program artistic. De această dată realizat de Ileana Matus, instrumentiștii Ansamblui Mara, grupurile “Pui de moroșan“ și “Moroșanca“.

„Centrul Cultural Sighetu Marmației a oferit celor câteva sute de doamne și domnișoare prezente la cele trei spectacole momente artistice de valoare, un dar muzical-coregrafic, dar mai ales a făcut dovada că în municipiul nostru avem interpreți și formații artistice de valoare, care pot evolua pe orice șcenă din țară și din străinătate”, precizează reprezentanții instituției de cultură.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu