Share
Și la 100 de ani împliniți,  Filip Kifa din Poienile de sub Munte știe Biblia pe de rost

Și la 100 de ani împliniți, Filip Kifa din Poienile de sub Munte știe Biblia pe de rost

Maramureșenii de etnie ucraineană își spun, zilele acestea, “La mulți ani”, întrucât – conform calendarului pe rit vechi -tocmai au pășit în Noul An. În noul an a intrat și un centenar dintr-o familie din Poienile de sub Munte: Filip Kifa, care a împlinit 100 de ani  în 2 noiembrie 2019.  A avut, în total, nouă copii, însă doi au murit:  o fiică (în 2009) și un fiu (în 2017). Din 2012 a rămas văduv și, în prezent, locuiește cu fiica lui, Maria Beuca.

“Când a împlinit o sută de ani, au venit de la primărie, i-au oferit 1.000 de lei, o diplomă, un buchet de flori și un tort. Au fost prezenți fiii săi, primarul, viceprimarul, preotul” –  își amintește  strănepoata Denisa Grădinariu (bunica sa a fost fiica pe care veteranul a pierdut-o în 2009).

Denisa  (foto stânga) ne vorbește la superlativ despre străbunicul său.

”A trăit de toate în viață, inclusiv războiul, căci a participat la cel de-al doilea război mondial. Întotdeauna a fost un bun gospodar. Are o căsuță pe munte, în zona Obcina. În tinerețe, stătea acolo cu copiii, cultivându-și singur cartofi și alte legume. I-a plăcut mereu să trăiască sănătos. Este și un om foarte credincios și știe toată Biblia pe de rost. A fost curator la biserică încă din tinerețe” – a povestit strănepoata Denisa.

Acum când, la 100 de ani împliniți, Filip Kifa păsește într-un nou an de viață și într-un nou an calendaristic, DirectMM  îi dorește multă sănătate și tot binele din lume. (Cătă ȚINEGHE)

 

1 Comentariu în această postare

  1. Costache Marcela Sanda

    Din fericire am avut ocazia sà il cunosc personal pe acest om minunat ii spun cu mare drag bunic pentru cà eu nu am avut ocazia sà imi cunosc bunicii, ii doresc multà sànàtate si il salut cu drag pe acest OM minunat

    Răspunde

Lasă un comentariu