Share
Școala Politică ”Gheorghe I. Brătianu” de la Sighet  a ajuns la a XII-a ediție

Școala Politică ”Gheorghe I. Brătianu” de la Sighet a ajuns la a XII-a ediție

Vineri, 22 februarie, la Sighetu Marmației s-a deschis a XII-a ediție a a Școlii Politice ”Gheorghe I. Brătianu”, pe fondul comemorării – pline de emoție și recunoștință – celor care au luptat pentru România de astăzi, pentru valori și pentru democrație. La manifestarea organizată de TNL Maramureș au venit de la ”centru” Robert Sighiartău (secretar general al partidului), Mara Mareș (președinte TNL), Lucian Bode (ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor), Adrian Oros (ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale), care au apreciat manifestarea.

”Memorialul de la Sighet este o școală a valorilor pentru generațiile care s-au născut după 1989. Este educația memoriei bazată pe valorile și principiile celor pe care comuniștii au vrut să-i extermine. Este vorba despre elita României. Pentru că la Sighet au adus în pușcărie o parte a elitelor țării, cu program de distrugere fizică și psihică” (Robert Sighiartău) ●  ”Școala Memorială ”Gheorghe I. Brătianu” de la Sighet este cea mai veche și cea mai frumoasă tradiție de astăzi a tinerilor liberali, iar faptul ca această școală se află la a XII-a ediție este meritul mai multor generații din cadrul partidului, pentru că cei care au pus bazele Școlii se află astăzi la seniori (Mara Mareș) ● ”Pentru liberali, Sighetul e un loc în care ne conectăm cu trecutul nostru, cu valorile liberale și cu principiile pentru care au luptat și s-au sacrificat înaintașii noștri” (Ionel Bogdan, președintele filialei maramureșene)

Școala Memorială de la Sighet s-a desfășurat în acest sfârșit de săptămână, cuprinzând multe activități și seminarii. Dar și vizită la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței și depuneri de coroane  la Cimitirul Săracilor din Sighet, în memoria celor care au luptat pentru România.

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu