Share
Proiectul privind reabilitarea DJ 185 Valea Vișeului – Lunca la Tisa este în evaluare tehnică

Proiectul privind reabilitarea DJ 185 Valea Vișeului – Lunca la Tisa este în evaluare tehnică

Aleșii județeni reuniți în ședința extraordinară au aprobat, zilele trecute, completarea Hotărârii nr. 101/2018 privind aprobarea promovării în parteneriat a proiectului ACCESS ROUA – Reabilitarea drumurilor de legătură care duc la punctele de trecere a frontierei, propus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Comun România – Ucraina ENI CBC 2014-2020, precum şi a cofinanţării acestuia.

Proiectul își propune reabilitarea sectorului de drum care se află pe raza comunelor Bistra, Bocicoiu Mare și Rona de Sus din judeţul Maramureș, în partea de nord a acestuia, respectiv sectorul de drum județean DJ 185 Valea Vișeului – Lunca la Tisa, în lungime de 13,532 km. Execuţia lucrărilor de reabilitare pentru acest sector de drum a fost propusă spre finanţare din fonduri nerambursabile, prin Programul Operaţional Comun de Cooperare Transfrontalieră România Ucraina 2014-2020. În prezent, proiectul se află în faza de evaluare tehnică.

Proiectul ar urma să răspundă nevoilor identificate la nivel local privind asigurarea accesibilității locuitorilor comunelor Valea Vișeului, Bistra, Petrova, Leordina, Repedea, Ruscova, Poienile de sub Munte la punctul de frontieră de la Sighetu Marmației, precum și asigurarea accesului în condiții de siguranță a patrulelor poliției de frontieră Sighetu Marmației, a căror intervenție pe sectorul de drum DJ 185 Valea Vișeului – Lunca la Tisa este mult îngreunată și nu se poate realiza în timp oportun. Drumul în cauză are, în prezent, structura rutieră din umplutură formată din amestec de pământ cu bolovăniș, pietriș, nisip și piatră spartă.

Costul total al proiectului este de 3.600.000 euro, din care cofinanțarea autorităților județene ar fi în cuantum de 2.300.000 euro, aproximativ 1.300.000 euro reprezentând finanțarea europeană.

Lasă un comentariu