Share
O altă fațetă a scandalului de la Mireșu Mare: elevii care au tăbărât pe un octogenar susțin acum că ar fi fost loviți de polițistul care ancheta cazul

O altă fațetă a scandalului de la Mireșu Mare: elevii care au tăbărât pe un octogenar susțin acum că ar fi fost loviți de polițistul care ancheta cazul

Duminică, cinci elevi din Mireșu Mare au intrat în casa unui consătean în vârstă bătrân de 82 de ani. N-ar fi fost pentru prima dată, fiind atrași de faptul că se știa că vârstnicul avea bani – susțin localnicii. De această dată, l-au lovit pe bătrân și i-au spart geamurile la casă – asta a reclamat la poliție nepotul bătrânului.

Ca atare, luni, poliția a demarat cercetările. I-a identificat pe autori ca fiind cinci elevi ai școlii din comună. Polițistul s-a prezentat luni la școală, a contactat conducerea și în cancelarie a luat un prim-contact (verbal și vizual, ca să nu existe dubii) cu suspecții. După care elevii au fost conduși la postul de poliție, însoțiti de reprezentanții școlii. Ulterior, copiii au spus părinților că polițistul i-a lovit în timpul cercetării. Într-o cauză în care cei cinci sunt suspectați de violare de domiciliu, distrugere, agresiune și tentativă de tâlhărie, susținerea că ar fi fost loviți de polițist e o bună metodă de a muta furia unui părinte – provocată de boacănele odraslei  – asupra polițistului care ar fi dat în copil (aspect care ar face ca reacția părinților să fie de înțeles).
Deși se poate face o paralelă inegală cu adolescentele care stau câteva zile la iubit și realizează că, la întoarcerea acasă,trebuie să dea o explicație. Și atunci inventează un sechestru și un viol, făcându-i pe părinți să sufere și mai mult și punând degeaba autoritățile pe drumuri.
Cert e că un tată și o mamă reclamă că polițistul i-ar fi bătut copiii (mama din străinătate – deci cunoscând doar varianta fiului – o face prin intermediul rețelelor de socializare). Tatăl zice că în cancelarie ar fi fost loviți copiii, iar mama – că la postul de poliție; arv rezilta că au fost bătuți mai tot timpul!

Autoritățile se sesizează prompt, dispun verificări și dau declarații și comunicate de presă.

 • „Conducerea a dispus efectuarea de verificări cu privirile la aspectele menționate urmând ca, în funcție de cele constatate să fie dispuse măsuri” – a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș
 • „Aseară, 27 ianuarie 2020, ora 21:44, directorul Școlii Gimnaziale Mireșu Mare a informat telefonic și prin mail despre incidentul în care au fost implicați elevi ai Școlii Gimnaziale Mireșu Mare. Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a solicitat conducerii unității de învățământ o informare oficială și totodată a constituit o comisie de inspectori școlari care cercetează, în acest moment, aspectele referitoare la acest caz. La finalizarea anchetei desfășurate de inspectorii școlari, vă vom transmite mai multe date”- a declarat Antoaneta Bolchiș, purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureș.

Dar cine ar fi cei cinci copii șturlubatici, loviți de ”organe”? ”Patru dintre ei provin din familii din care lipsește un părinte. Doi frați au rămas fără mama care, la 30 de ani, s-a prăpădit în Italia, locuind acum cu bunicii. Alții doi au mama, respectiv tatăl – plecați în străinătate. Doar unul îi are aici pe ambii părinți și a ajuns în această tevatură din spirit de gașcă nu tocmai bine înțeles. Nu știu exact cum au decurs lucrurile, dar vă pot asigura de un lucru: polițistul e învinuit pe nedrept” – a precizat primarul comunei, Ioan Mătieș.

Ancheta va stabili cum au decurs lucrurile. Deocamdată avem declarații din diverse părți, cu grade diferite de credibilitate. Unele vin de la copii care tocmai au tăbărât în casa unui octogenar (și sunt cercetați pentru infracțiunile aferente) și de la părinți ai acestora; altele de la cadre didactice,  de la o directoare de școală și de la un  primar, niciunul neavând vreo problemă cu legea. Niciunul dint
Dar avem și o certitudine: astăzi, 28 ianuarie, bătrânul lovit duminică a fost dus cu ambulanța la spital, fiindcă se simțea rău (A. G).

8 Comentarii în această postare

 1. Rezmives Mirela

  Vedeti si firmele care au reabilitat scoala din mires! Vedeti cine a fost implicat!Cine conduce de fapt scoala, din umbra!

  Răspunde
  • Da, acesta ar fi alt subiect (dacă știți, de ce nu spuneți cu subiect, predicat și nume?), care nu justifică, însă, comportarea antisocială a unor elevi ai școlii

   Răspunde
   • Rezmives Mirela

    Comportamentul elevilor este de sanctionat exemplar dar si modul dictatorial al directoarei! Nu spun ca nu stiu toate dedesupturile si pentru ca nu am incredere in institutiile statului! E limpede!

    Răspunde
 2. MARIES VASILE

  Cine aduce droguri in Miresu Mare? Politistii de acolo stiu dar n-au luat masuri niciodata! Oare de ce?! Intrebari, intrebari…

  Răspunde
  • Întrebăm și noi: copiii care au dat buzna peste bătrân consumaseră droguri? Întrebăm pentru o prietenă, Emilia Pop!

   Răspunde
 3. Draga redactie, ati primit vreun comunicat de la institutiile abilitate cu concluziile anchetei ori s-a musamalizat totul in bunul stil romanesc?Cine a avut interesul sa se puna sub pres toate neregulile de acolo?!

  Răspunde
  • Dragă M.R.V., la ce rezultate vă referiți: cele de la tăbărârea copiilor peste un bătrân (și măsurile luate) sau cele legate de acuzația că polițiștii i-ar fi bătut pe acei copii (și măsurile luate)? Întreb pentru aceeași prietenă, Emilia Pop, pe care o rog să nu se mai ascundă după diverse nume, dacă nu are nimic de ascuns.

   Răspunde

Lasă un comentariu