Share
Ioan Stegeran, primarul comunei Fărcașa: „Ura se răspândește mai repede și mai intens decât coronavirusul”

Ioan Stegeran, primarul comunei Fărcașa: „Ura se răspândește mai repede și mai intens decât coronavirusul”

În ultimele zile, comuna Fărcașa, respectiv firma Eaton, au fost în centrul discuțiilor, mai ales în mediul online, după ce câteva persoane din zonă au infectate cu COVID-19. Pentru a clarifica lucrurile, primarul Ioan Stegeran vine cu un mesaj:

„«Ura se răspândește mai repede și mai intens decât coronavirusul».

Stimați cetățeni ai comunei Fărcașa,

Am ales, pentru a începe acest comunicat, un citat care ilustrează foarte bine situația existentă în ultimele zile. Mulți dintre cei care comentează în mediul online, pe site-urile de socializare, o fac fie în necunoștință de cauză (în cele mai multe cazuri) fie pentru a denigra autoritățile în speranța că vor acumula capital electoral. Tuturor acestora le spun doar atât: înainte de a „da cu piatra” documentați-vă!

Încă de la la primele semne ale pandemiei, la nivel de comună am luat măsuri de preveție pentru stoparea virusului. Am achiziționat o serie de produse: măști, mănuși sau soluții dezinfectante care au fost distribuite la școală, angajaților Primăriei, la Centrul de permanență, asistentelor comunitare și, în general, oricui a solicitat, fiind printre primele comune din județ la acest capitol. Apoi, după declararea stării de urgență am extins și intensificat măsurile de prevenție. Enumăr aici câteva: la nivel de comună, am distribuit 590 de pachete de igienă persoanelor vârstnice sau cu venituri reduse, 500 de kituri de protecție, primite de la Guvernul României prin intermediul CJ Maramureș, fiecare dintre acestea conținând: 10 măști, 5 perechi de mănuși și două recipiente cu soluții dezinfectante. Am distribuit, de asemenea, și 500 de pachete cu alimente de bază.

Am acționat mereu în concordanță cu prevederile ordonanțelor de urgență emise la nivel național. Am continuat achiziționarea de măști, mănuși, dezinfectanți și propolis (pentru dureri în gât sau tuse). De circa o lună de zile, pe întreg teritoriul comunei Fărcașa, cu ajutorul pompierilor voluntari și ai angajaților de la serviciul apă-canal, desfășurăm acțiuni de dezinfecție, cu soluții pe bază de clor activ şi biocid, omologate de către DSP, la instituții, firme, dispensar, biserici, magazine, farmacii, blocuri, pe străzile și aleile mai circulate. La instituții și la blocurile ANL am montat inclusiv dozatoare pentru dezinfectarea mâinilor. La centrul medical de permanență am achiziționat echipamente de protecție pentru personalul medical și am modificat circuitele de acces astfel că persoanele care merg pentru consult la medicul de familie să nu aibă contact cu persoane din alte localități care vin la centrul de permanență.

Vreau să felicit, pe această cale, firma Eaton și celelalte firme din comună pentru măsurile luate împotriva răspândirii virusului, pentru buna comunicare pe care o oferă autorităților locale și județene. S-au alocat bugete importante pentru achiziția de materiale de protecție, s-au făcut restructurări ale activităților ori au fost stabilite noi reguli de ordine interioară și amenajări de spații de control sau carantinare. Dar, pentru ca toate aceste măsuri să aibă și efectul scontat, fiecare angajat, fiecare dintre noi trebuie să le și respecte. Fiecare om are obligația să se protejeze pe el dar, în același timp, si pe cel cu care intră în contact.

Luni, 27 aprilie, conducerea firmei Eaton, urmează ca pe baza discuțiilor cu autoritățile județene și cele locale să stabilească noile măsuri care se impun în vedere alinierii în ceea ce privește acțiunile de prevenție a extinderii cu Covid-19.

Din nefericire, cu toate măsurile luate, trebuie să anunț că la nivel de comună avem un caz confirmat de infectare cu Covid-19. Este vorba despre un bărbat de 75 de ani, din Fărcașa, pensionar, cunoscut cu mai multe probleme de sănătate și care era internat de circa două săptămâni la Spitalul Județean. În cursul zilei de sâmbătă a fost intubat și transferat la Spitalul de Boli Infecțioase (TBC), spital care este pregătit să preia pacienți infectați cu Covid-19. De menționat că niciunul dintre membrii familiei sale nu prezintă simptome de infectare.

În încheiere, cu speranță în suflet, vă îndemn pe toți ca în aceste vremuri grele să urmăm învățăturile Bibliei și nu ne pierdem speranța în Dumnezeu, pentru că numai cu ajutorul Lui putem răzbi.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!”.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu