Share
Indicatoare pentru interzicerea parcării pe DJ 109F în zona pârtiilor din Cavnic

Indicatoare pentru interzicerea parcării pe DJ 109F în zona pârtiilor din Cavnic

Pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a traficului rutier în zona pârtiilor de la Cavnic, au fost dispuse  măsuri de montare a unor indicatoare rutiere de restricție pentru oprirea și staționarea autovehiculelor pe drumul județean – se arată într-un comunicat al Prefecturii.

”Lipsa locurilor de parcare în zonă determină pasionații sporturilor de iarnă să își parcheze autovehiculele pe tronsonul drumului județean 109 F, în zona pârtiilor de schi, pe ambele părți ale drumului. Acest fapt conduce la perturbarea traficului rutier și chiar la blocaje în trafic, care nu permit accesul și intervenția vehiculelor serviciilor de urgență (pompieri, SMURD, ambulanță, poliție, jandarmi, salvamont). Am considerat, împreună cu președintele Consiliului Județean, Gabriel Valer Zetea, vicepreședinții Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, dar și cu administrația publică locală a orașului Cavnic, respectiv poliție, să analizăm situația și să luăm măsuri pe termen scurt și lung”, a arătat prefectul Vasile Moldovan.

Indicatoarele vor fi montate pe DJ 109F pe sensul de urcare dinspre Cavnic (zona Roata) până la pârtiile de schi.

Pe termen lung a fost identificat un amplasament, în zona Hotelului ”Roata”, unde pot fi amenajate locuri de parcare. Prefectura a convenit cu conducerea Consiliului Județean să procedeze la identificarea în cartea funciară a proprietarului terenului, iar mai apoi, în funcție de situația juridică, să inițieze procedurile legale pentru amenajarea locurilor de parcare. Termenul pentru montarea de către Drumuri și Poduri SA Maramureș a indicatoarelor rutiere de restricție în ceea ce privește oprirea și staționarea autovehiculelor este 25 ianuarie, a mai precizat prefectul Vasile Moldovan.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu