Share
Fărcașa va avea o  primărie nouă și două tunuri vechi din cel de-al Doilea Război Mondial

Fărcașa va avea o primărie nouă și două tunuri vechi din cel de-al Doilea Război Mondial

La mijlocul lunii trecute, la București a avut loc Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România, la care a participat și primarul Ioan Stegeran din Fărcașa. Cu ocazia deplasării în capitală, acesta a avut și alte întâlniri în cadrul cărora a discutat probleme importante pentru comună.

În urma discuțiior cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, a obținut deblocarea unui contract de finanțare pentru curățarea canalelor agricole de pe teritoriul comunei Fărcașa.

La Ministerul Apelor și Pădurilor s-a discutat despre necesitatea executării, în regim de urgență, a unor lucrări de consolidare a malurilor și de decolmatare a văii Bortura (sau Valea Făget) care tranzitează Fărcașa.

Primarul maramureșean l-a vizitat și pe Gabriel Leș, ministrul Apărării Naționale, căruia i-a solicitat aprobare pentru transferul a două tunuri dezafectate din cel de-al Doilea Război Mondial, care să fie amplasate la Monumentul Eroilor care se va construi în Fărcașa.

La Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, primarul Ioan Stegeran și viceprim-ministrul, ministru interimar Eugen Orlando Teodorovici au semnat contractual de finanțare pentru finalizarea investiției „Primăria comunei Fărcașa”, valoarea acestuia fiind de 4.279.446,94 lei – se precizează pe pagina oficială a comunei Fărcașa.

Lasă un comentariu