Share
Eroul centenar, Ioan Godja-Ou, a primit de la PS Părinte Episcop Iustin o sărutare de mână și Ordinul „Crucea Justinian Arhiepiscopul”

Eroul centenar, Ioan Godja-Ou, a primit de la PS Părinte Episcop Iustin o sărutare de mână și Ordinul „Crucea Justinian Arhiepiscopul”

Profitând de vizita la biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Vălenii Maramureșului, PS Părinte Episcop Iustin l-a vizitat, joi, 5 septembrie pe căpitanul în retragere Ioan Godja-Ou, veteranul-erou din Văleni, cel care a împlinit 100 de ani  în 31 august. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost de trei ori pe front, a supraviețuit bătăliei de la Cotul Donului, a primit Crucea de foc din partea statului ungar, pentru ca sub comuniști să fie cercetat și apoi arestat de Securitate.

Alături de soţia sa Ana, s-a bucurat de naşterea a opt copii, dar numai trei fete au supravieţuit.  Mai are  patru copii, mai precis, cele patru cărți pe care le-a scris: ”Cuvinte despre satul meu Văleni-Maramureş”; „Văleni-Maramureş. Tradiţie şi actualitate”; „Văleni-Maramureş. Viaţă, istorie, puritate” și „Izvoarele minerale Feredeauă. Văleni-Călineşti” -,  altele două fiind  în lucru. Are 12 nepoţi şi 12 strănepoţi, cel mai mic, Andrei, având doar şase luni.

PS Părinte Iustin i-a sărutat mâna în care a ținut arma de război cu care a apărat credința strămoșească, țara și neamul românesc și cu care a scris cărțile.  În semn de aleasă prețuire și cinstire pentru eroul centenar, PS Sa i-a acordat Ordinul „Crucea Justinian Arhiepiscopul”.

Arhid. Adrian Dobreanu


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu