Share
Acțiune de dezinfecție în comuna Fărcașa

Acțiune de dezinfecție în comuna Fărcașa

În contextul epidemiei actuale, administrația locală Fărcașa ia măsuri de prevenție. După ce la mijlocul lunii martie au fost dezinfectate incintele instituțiilor (biserici, grădinițe etc.), vineri, 27 martie, cei din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) au dezinfectat unele străzi din comună.

„Am trecut la dezinfectarea cu o soluție pe bază de hipoclorit de sodiu a unor străzi din comună. S-a pulverizat soluție pe aleile pietonale de la intrarea în Fărcașa și până la ieșirea din satul Buzești. De asemenea, s-a intervenit și la firme, în locurile mai des circulate, magazine, farmacii, parcări, bancă sau primărie. Zilele următoare vom continua această acțiune. Locuitorii comunei care doresc să-și dezinfecteze singuri incintele locuințelor, cu ajutorul pompelor de spate, pot să sune la primărie și vor primi dezinfectantul împreună cu instrucțiunile de aplicare. Persoană de contact este Dinu Nistor – 0736 379 704″, spune primarul Ioan Stegeran.

Tot ca o măsură de prevenție, persoanele aflate în izolare la domiciliu, precum și unele persoane îndreptățite au primit pachete cu produse de igienă. De asemenea, persoanele peste 65 de ani pot beneficia gratuit de anumite produse alimentare.

„Reamintesc celor interesați că, din diferite surse private, am reușim să facem un stoc cu produse alimentare de care persoanele peste 65 de ani, care se încadrează în prevederile Ordonanței militare, pot să beneficieze în mod gratuit. Tot ceea ce trebuie să facă este să sune la numerele de telefon afișate pe pagina de Facebook a comunei. Noi facem tot ceea ce este posibil pentru a trece cu bine peste această grea încercare. Evitați, pe cât posibil, deplasările și contactele cu alte persoane. Dumnezeu să ne ajute!”, mai transmite primarul comunei Fărcașa.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu