Unicul vorbitor de idiș din Maramureș, un bătrân de 92 de ani - 5 ore în urmă
Fotografia versus memoria istoriei: „Priviri” din orașul Baia Mare (IX) - 10 ore în urmă
Pomi exotici, tot mai des cultivați în Maramureș. Smochinii sunt deja aclimatizați - 10 ore în urmă
Echipa Colegiului ,,Aurel Vlaicu” Baia Mare va reprezenta județul la faza zonală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la S-Rugby Mixt - 11 ore în urmă
CSM Sighetu Marmației a sărit în sprijinul unui băiețel, prin donații - 11 ore în urmă
Nouă escrocherie: apelul care te lasă fără bani în cont. Metoda nu poate fi combătută în niciun fel - 11 ore în urmă
Elevi de la Colegiul Economic Baia Mare calificați la etapa națională a Concursului Național de Matematică Aplicată ,,Adolf Haimovici” - 12 ore în urmă
Legendele despre Pintea Haiducul - 12 ore în urmă
De ce nu mai citim cărți: care este cel mai invocat motiv - 12 ore în urmă
Prețuri plafonate la unele alimente, până la finalul anului. Legea a fost promulgată - 13 ore în urmă
Cursuri de gastronomie cu oaspeți ucraineni în Seini (GALERIE FOTO)
După lansarea de la începutul lunii octombrie a proiectului „Cultura în oglindă – Restaurarea Casei Bay din Seini și a Sălii de concerte din Kalush (Ucraina), în vederea înființării de centre multiculturale”, la Seini s-a făcut primul pas intercultural din proiect: „Cursuri de gastronomie”. Alături de responsabilii de proiect din Seini a participat o delegație din orașul ucrainean Kalush.
„Oaspeții au cunoscut o parte din bucătăria noastră tradițională, participând alături de doamnele reunite în Asociația Femeilor Reformate „Vass Zsuzsanna”, din Viile Apei, și echipa seineană de proiect și colege din primărie la prepararea tăițeilor de casă melcișori. A fost vizitată parohia și biserica reformată din Viile Apei, preot paroh Vekony Lorand. S-au mai aprofundat și „tainele” preparării mititeilor, a sarmalelor, a unui ceaun cu gulaș, a fost prezentată horinca de Seini. Membrii delegației orașului frate, dar și noi, am fost cursanți sârguincioși, atenți, interesați și foarte încântați de tradițiile gastronomice prezentate”, a detaliat Gabriela Florica Tulbure. (C.Ț.)