Share
Casa Memorială George Pop de Băsești va fi redată circuitului turistic în această primăvară

Casa Memorială George Pop de Băsești va fi redată circuitului turistic în această primăvară

Vești bune din comuna Băsești. Casa Memorială a făuritorului Marii Uniri – George Pop de Băsești – va fi redată circuitului turistic cât de curând. Primarul Ioan Călăuz a inițiat demersuri pentru reabilitarea obiectivului în urmă cu mulți ani, însă finanțarea a venit târziu, astfel că imobilul încărcat de istorie a ratat Centenarul. Banii au venit, însă, în cele din urmă, iar, la fel, lucrările s-au executat. A fost eliminată igrasia, s-a făcut și un dren în jurul clădirii, ar mai fi de realizat și amenajarea unor alei.
„Lucrările sunt pe final, mai sunt câteva retușuri și finisaje. Pot să spun că s-a făcut cam 95% până în prezent. Estimez că în aproximativ o lună, lucrările vor fi gata. Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 2,6 milioane de lei, bani veniți de la guvern. Sperăm să putem reintroduce cât de curând casa memorială în circuitul turistic și să putem organiza activități culturale aici” – a declarat, pentru DirectMM.ro, Ioan Călăuz, primarul comunei Băsești.
Ar mai trebui spus faptul că administrația locală are și un proiect pe GAL, conexat cumva de Casa Memorială George Pop de Băsești. Autoritățile vor amenaja o parcare imensă în fața mănăstirii de pe deal, unde se află istoricul Tei al Unirii, cunoscut pentru faptul că aici s-au luat deciziile importante în 1918.
C.Ț.

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu