Share
Big Brother: autoritățile din Groși vor supraveghere video în comună

Big Brother: autoritățile din Groși vor supraveghere video în comună

Administrația locală din comuna Groși are în derulare, în perioada 2019-2020, mai multe lucrări de investiții. Autoritățile consideră că anul trecut a fost unul bun, mai ales că unitatea administrativ-teritorială a fost denumită „comună înfloritoare”, însă, admit faptul că lucrările de interes public trebuie să parcurgă un anumit traseu birocratic de la proiect la implementare.

În prezent, autoritățile spun că modernizarea DC 47 Groși – Ocoliș (asfaltare 3,2 km) din fonduri guvernamentale este gata în proporție de 92%. Aproape de finalizare este și realizarea complexului sportiv din Groși, din dublă finanțare – bani europeni și proprii -, procentul fiind de 95%. În ceea ce privește modernizarea Căminului Cultural Groși – acțiune din fonduri europene – procentul de execuție este 65%. S-a făcut edificarea capelei mortuare pentru localitatea Groși – din fonduri proprii și aportul cetățenilor – și a Monumentului Eroilor din centrul de comună – fonduri proprii, în al doilea caz, 80% este realizat. Autoritățile spun că a fost finalizat proiectul de reabilitare a iluminatului public pentru toate satele din comună și s-a făcut reabilitarea prin pietruire a străzilor Școlii, Livezii și Cireșilor din Satu Nou de Jos, tot din fonduri proprii.

În curs de realizare sunt și alte obiective. Autoritățile locale vorbesc despre extinderea rețelei de canalizare în Satu Nou de Jos. Lucrările se fac din fonduri europene, momentan proiectul fiind în etapa premergătoare licitației de lucrări. De asemenea, pe listă se află modernizarea sediului Primăriei Groși, proiectul fiind în faza de de licitație a lucrărilor de execuție, investiția realizându-se din fonduri proprii.

Se dorește modernizarea corpului de clădire de la Școala Satu Nou de Jos. Investiția se va realiza din fonduri guvernamentale. Proiectul tehnic este gata, urmează licitația de lucrări. Se mai intenționează realizarea PUZ-ului zonei industriale din Satu Nou de Jos, tot din fonduri proprii. În plus, autoritățile din Groși doresc să implementeze un proiect de supraveghere video în comuna Groși. Acesta se află în faza întocmirii studului de fezabilitate.

Printre provocările pentru anul 2020 enunțate de administrația locală din Groși se numără: modificarea coeficientului de calcul pentru bugetul local odată ce tot mai mulți rezidenți și-au făcut buletin de Groși, gestionarea problemei deșeurilor, toaletarea vegetației, decolmatarea șanțurilor, situația câinilor dezlegați sau prezența producătorilor tradiționali la evenimentele cultural-artistice,

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu