Share
Atmosferă de sărbătoare și multă distracție la cea de-a treia ediție a ”Întâlnirii borșenilor de pretutindeni” (GALERIE FOTO)

Atmosferă de sărbătoare și multă distracție la cea de-a treia ediție a ”Întâlnirii borșenilor de pretutindeni” (GALERIE FOTO)

Cea de-a treia ediție a ”Întâlnirii borșenilor de pretutindeni” a avut loc joi, 15 august, în parcarea din spatele Centrului Cultural Borșa. Programul a debutat cu reprezentații oferite de Ansamblul folcloric ”Cercănelul” Borșa, de Silvia Timiș, de Formația Grigore Ursu și Andreea Rus, Ansamblul de balet ”Colibri” și Grupul de canto ”Dreamers”. La ora 17.00, pe scenă a urcat Elena Gheorghe, iar piesele ei au fost fredonate de toți cei prezenți la spectacolul care a încins extrem de repede atmosfera.  Invitat special la ”Întâlnirea borșenilor de pretutindeni” a fost ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi.

Rugat să adreseze câteva cuvinte publicului prezent în Borșa, Marco Giungi a arătat că știe că foarte mulți borșeni sunt stabiliți în Italia și că a onorat cu bucurie invitația transmisă de administrația locală. ”Românii și italienii se aseamănă foarte mult, deoarece și italienii cunosc povestea imigrării în alte țări, însă mereu se întorc cu drag acasă la familii, la tradiții, la obiceiurile lăsate în urmă. Iar borșenii stabiliți în Italia s-au acomodat foarte bine și am ajuns să ne completăm unii pe alții pe toate planurile. Din acest motiv le doresc borșenilor care au ales să lucreze și să trăiască în Italia ca țara noastră să fie a doua lor casă, după Borșa”, a declarat ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi.

Lasă un comentariu