Share
Angajații Spitalului din Cavnic au protestat în fața instituției, nemulțumiți de inechitățile salariale

Angajații Spitalului din Cavnic au protestat în fața instituției, nemulțumiți de inechitățile salariale

Aproximativ 20 de angajați ai Spitalului de Psihiatrie din Cavnic au întrerupt, vineri dimineață, activitatea timp de zece minute, protestând în fața instituției medicale. Oamenii au cerut eliminarea inechităților salariale și au cerut să primească norma de hrană și voucherele de vacanță.

„Avem mai multe nemulțumiri. Nu am primit norma de hrană în ultimii șase luni, cât despre voucherele de vacanță, acestea nu le-am primit nici în 2018, nici în 2019. Există și o acțiune în instanță și o decizie definitivă în acest sens. În plus, avem un deficit de personal. Avem 27 de paturi la Psihiatrie bărbați, 28 la Psihiatrie femei, zece la Interne, respectiv șase la Paliative. În total, avem 80 de angajați. Când sunt urgențe, asistenta coboară de pe secție, iar aceasta rămâne goală. În plus, o altă problemă pe care o avem este generată de Legea 157/2017, republicată ulterior, a salarizării personalului medical. Avem inechități foarte mari. Spre exemplu, un asistent farmacist are un salariu mai mare decât farmacista, în timp ce psihologul are salariul jumătate din salariului asistentei-șefe. Am comunicat toate nemulțumirile noastre conducerii Ministerului Sănătății. Am fost împreună cu domnul Mircea Ciocan la consilierul de stat Nelu Tătaru” – a declarat, pentru DirectMM.ro, Vasilica Dumitraș, secretarul Sanitas Maramureș în cadrul Spitalului de Psihiatrie Cavnic.

Primarul Vladimir Petruț a fost și el prezent la spital. „Am mers și eu la protest. Cauza pentru care există nemulțumiri este legată de faptul că CAS nu le asigură fondurile necesare în baza contractului pe care le au. Noi, ca primărie, avem obligativitatea de a suporta cheltuielile legate de utilități, necesare pentru dezvoltarea unității. Protestul a fost unul scurt, a durat numai câteva minute” – a declarat, pentru DirectMM.ro, Vladimir Petruț.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu