Share
Adevăratele priorități pentru Rozavlea

Adevăratele priorități pentru Rozavlea

În Rozavlea prioritare ar trebui să fie alte investiții! Rozavlea are șase biserici și nu are Cămin Cultural! Rozavlea este singurul sat de pe Valea Izei prin centrul căruia, la doar vreo 30 de metri de Primărie, trece o vale, Valea Satului, care este total neamenajată la standardele zilelor de astăzi! Nu este diguită conform standardelor, porțiuni de sute de metri sunt neiluminate, iar multe familii nu pot ajunge cu mijloace de transport (autoturisme) la locuințele lor; fără să mai vorbesc că, în caz de incendii sau accidente, într-o mare parte a acești văi nu pot ajunge nici pompierii și nici salvarea!

Este necesar un plan amplu și inteligent pentru infrastructurarea acești văi, care să cuprindă canalizare sau tubare de mari dimensiuni, cu guri de control (de revizuire, de intervenție, cum vreți să le numiți.), cu canalizare, apă, fibră optică, iluminat public, garduri de sprijin (garduri de protecție) etc! Ca să nu mai vorbesc despre faptul că accesul pe și dinspre vale către drumul județean sau dinspre drumul județean este aproape sinonim cu escaladarea dealului Gogoșa, ca să menționez un loc din zonă.

Ca să nu mai vorbesc despre o instituție socială, un centru pentru persoanele în vârstă, despre un pod peste Râul Iza, zona terenului de fotbal, pe care să se poată circula inclusiv cu autoturisme și alte mijloace de transport, care să faciliteze accesul comunității de „După Râu” înspre și dinspre localitate! Inclusiv accesul spre localitatea Sieu, ca o deviere a traficului în cazuri excepționale!

Deci, primordiale ar trebui să fie acele proiecte, acele obiective: Valea Satului, Cămin Cultural la standardele zilelor de azi, cu vestiare, cu instalați sanitare, cu elemente din arhitectura tradițională, cu o sală pentru public cu o înclinație de între minim 5 %pentru bună vizionare a spectacolelor etc! Pod peste Iza în zona terenului de fotbal, și Centru pentru Bătrâni! Nu investiții cu costuri foarte mari, pentru a fi utilizate o dată pe săptămână, cum e Târgul de produse tradiționale.  Și-apoi cine și ce să vândă? Că în localitate nu se mai produce aproape nimic, nu mai există oameni cu capacitate de muncă, o școală s-a închis etc, etc! Deci, cum am spus, prioritare a trebui să fie cele menționate de mine mai sus! Celelalte sunt bine venite, dar după celelalte!

Niculai MÎRZA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu