Share
300.000 de lei alocați pentru asigurarea continuității funcționării stației de biogaz din Seini

300.000 de lei alocați pentru asigurarea continuității funcționării stației de biogaz din Seini

În ședința extraordinară a autorităților județene s-a propus alocarea din rezerva bugetară a sumei de 300.000 de lei către administrația locală din Seini, aflată într-o situație de extremă dificultate financiară.

Mai exact, autoritățile au ajutat administrația locală din Seini pentru asigurarea continuității și sustenabilității unui proiect important în domeniul mediului, și anume stația de biogaz. Potrivit acestora, modificările de ordin legistativ din ultimii ani au afectat buna funcționare a proiectului în forma în care a fost elaborat, iar primăria din Seini este nevoită să susțină continuarea sa din fonduri proprii.

Proiectul stației de biogaz de la Seini, în valoare de aproximativ 3 milioane euro, finanțat de Banca Mondială, presupunea obținerea unor încasări de pe urma valorificării certificatelor verzi. Legislația națională a suferit în ultimii ani modificări, iar acele încasări care trebuiau să asigure buna funcționare a proiectului acum nu mai există.  Din această cauză, primăria Seini are obligația să subvenționeze această activitate. Proiectul generează un mediu mai curat.

Lasă un comentariu