Share
22762 de păsări, de la altă  fermă din Seini au fost eutanasiate, pe motiv de gripă aviară

22762 de păsări, de la altă fermă din Seini au fost eutanasiate, pe motiv de gripă aviară

Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală din București a confirmat existența gripei aviare la un focar secundar, de la o firmă situată pe aceeași platformă din Seini. Ancheta epidemiologică efectuată de către specialiștii DSVSA Maramureș a relevat faptul că există un raport de cauzalitate, cele două ferme utilizând  același mijloc de transport al dejecților la stațiAa de biogaz. Ca atare, stația a fost oprită, iar de pe  de pe platformă nu mai pleacă nimic, fie că e vorba de furaje, dejectii ori alte alte produse care pot fi purtătoare de virus.

”A fost confirmată boala, cu același subtip de virus H5N8. Inițial au fost 20 de păsări bolnave, iar ulterior s-a constatat creșterea ratei de mortalitate. Au fost eutanasiate 22.762 de păsări, iar de astăzi a început procesul de incinerare” – a declarat prefectul Nicolae-Silviu Ungur

Sunt menținute restricțiile de acces și deplasare în zona celor nouă societăți comerciale de pe platformă, de către poliție, jandarmi, poliția locală, autorități sanitar-veterinar și autoritățile locale. Se aplică, în continuare, măsurile de supraveghere și control pentru exploatațiile din afara zonei de restricție. De asemenea, sunt realizate filtre rutiere la intrarea în județ, cu scopul de a supraveghea și a nu permite transporturi ilegale de păsări.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu